Roos Ravensbergen
Roos Ravensbergen Lifestyle 22 apr 2019
Leestijd: 2 minuten

Zee, zon en terrasjes: zo vierde Nederland Pasen

Het was flink warm en zonnig afgelopen Paasweekend: een van de warmste ooit, zelfs. Zulk warm weer met Pasen is vrij uitzonderlijk, maar maakt het des te leuker om lekker wat te gaan doen! Naar het strand of bos bijvoorbeeld, of fijn een terrasje pakken. Dit leverde ook mooie plaatjes op, hieronder zie je hoe Nederland Pasen vierde.

The Passion

Het Paasweekend begon eigenlijke donderdagavond al, met The Passion in Dordrecht. Al jarenlang is het muzikale spektakel een enorm succes. Zo trok het ook dit jaar een miljoenenpubliek. Het thema van The Passion 2019 was eenzaamheid.

The Passion Paasweekend
Donderdagavond konden mensen weer genieten van The Passion, met o.a. Edsilia Rombley, die de rol van Maria op zich nam. /ANP

Traditioneel eitjes zoeken

Chocolade paaseieren verstoppen in je tuin lijkt met dit weer ietwat lastig, maar mensen gingen de uitdaging toch aan. Je moest ze wel snel vinden, want voordat je het wist had je allerlei kleine plasjes chocola in je tuin.

Drukte bij de Keukenhof

Bij de Keukenhof was het tijdens Pasen zó druk dat mensen opgeroepen werden niet te komen. Er kon geen enkele auto meer bij op het parkeerterrein en wegen die naar de Keukenhof leiden waren dichtgeslibd. Zowel toeristen als Nederlandse bezoekers kwamen in groten getale om de bloemen te bewonderen.

Keukenhofdrukte Paasweekend
De Keukenhof trok zoveel bezoekers dat er geen auto meer bij kon op het parkeerterrein. /ANP

Strandgangers en zonaanbidders

Door de ongekende warmte op zowel Eerste als Tweede Paasdag zaten terrassen overvol en reisden mensen massaal af naar stranden. Op het strand van Scheveningen namen de eerste zonaanbidders het er mooi van.

Zonnen tijdens Pasen
De eerste zonaanbidders waren al gespot, op het strand van Scheveningen. Dit is meteen de aftrap van het strandseizoen. /ANP

De boot op

Mensen die het geluk hebben eigenaar van een bootje te zijn namen het er ook flink van. In verschillende steden maakten mensen een fijn boottochtje, soms gelijk gevolgd door een frisse duik. Jaloers!

Bootje varen tijdens Pasen
Veel mensen gingen het water op tijdens Pasen, bijvoorbeeld met hun eigen bootje. /ANP

Watersport

Aan ‘normaal’ sporten moet je met zulk warm weer misschien niet eens denken, maar voor watersport is dit weer ideaal. Surfers, windsurfers en andere watersporters trokken massaal naar de kust om daar wat gave kunstjes te laten zien.

Surfen tijdens Pasen
De weersomstandigheden waren ideaal voor watersporters. /ANP

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.