Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Lifestyle 24 apr 2019 / 19:45 uur

Koningsdag 2019 tips voor lastminute beslissers

Nog een paar dagen en dan viert heel Nederland de verjaardag van Koning Willem Alexander. Er zijn altijd mensen die al maanden van tevoren kaartjes kopen voor een vet festival, bedenken dat ze hun halve inboedel gaan verkopen op de vrijmarkt en er zijn mensen die tot een dag van tevoren nog niet weten wat ze moeten doen met Koningsdag. Voor de late beslissers hebben we leukste events op een rij gezet.

Helaas, de weersvoorspellingen voor Koningsdag zijn niet al te best. De temperatuur ligt rond de 14 graden en er worden ook nog eens buien voorspeld. Maar voorgaande jaren was het weerbericht ook niet al te best en uiteindelijk bleef de regen weg. En nu kun je overdag lekker met Oranje tompoucen voor de buis hangen en kijken naar de Oranjes, maar er worden ook heel veel leuke feestjes georganiseerd. We hebben de leukste opties voor je uitgezocht. Koningsdag valt dit jaar op zaterdag, dus zondag kun je heerlijk in alle rust bijkomen.

Foto: ANP

Kingsland! – Amsterdam, Den Bosch, Groningen, Twente, Rotterdam

Kingsland is de laatste jaren een begrip aan het worden. Het is niet alleen het grootste muziekfestival tijdens Koningsdag, maar ook het grootste eendaagse muziekfestival van Nederland. Dit jaar zijn er edities in Amsterdam, Den Bosch, Groningen, Twente en ook Rotterdam is aan het lijstje toegevoegd. Wat je kunt verwachten qua muziek? EDM, hardstyle, deephouse, hiphop, R&B en techno. Denk aan optredens van Bizzey, Jonas Blue, Ronny Flex, Dimitri Vegas & Like Mike, Alesso, Maan, Broederliefde en Lil Kleine. Er zijn nog kaartjes beschikbaar!

SLAM! Koningsdag – Alkmaar

Al 15 jaar lang bewijst radiostation SLAM! dat ze een topfeestje neer kunnen zetten tijdens Koningsdag. Begonnen op het Rembrandtplein in Amsterdam en dit jaar wordt het voor de zevende keer gevierd in Alkmaar. Je kunt rekenen op optredens van Lucas & Steve, Bassjackers, Kris Kross Amsterdam, Chocolate Puma, La Fuente, STUK en Nicky Romero.

Vier Koningsdag met SLAM FM! in Alkmaar

Kralingse Bos Festival – Rotterdam

Woon je in de buurt van Rotterdam? Dan kun je naar het Kralingse Bos Festival. Het festival biedt een zeer gevarieerde en gezellige line-up. Met vijf verschillende stages en een silent disco is er voor ieder wat wils te vinden. Op de ‘Fissa stage’ komen Craig David, De Jeugd van Tegenwoordig, Merol en cabaretier Najib Amhali langs. Ben je meer van de techno? Dan moet je bij de ‘Dagduik Stage’ staan, waar dj’s als Sven Väth, Cris Liebling en Rebekah de lekkerste technotunes voor je draaien. Maar ook house liefhebbers kunnen terecht op het Kralingse festival. Bij ’t Verdomhoekje’ staan namen als Hot Since ’82, Luuk van Dijk en Prunk. Bij de ‘girls Goin wild stage’ komen onder andere Famke Louise, Hef, Equals en Dave Roelvink langs.

Walibi & Efteling

Geen zin in al die Oranje hysterie?? Bezoek dan eens een pretpark. Terwijl de rest van Nederland op de vrijmarkt staat of zich in het Oranje feestgedruis stort kun jij waarschijnlijk in alle rust een ritje maken in een achtbaan.

Vrijmarkt Utrecht en Amsterdam

Misschien heb je wel helemaal geen zin in een feest en ga je liever op koopjesjacht. De Vrijmarkt in Utrecht mag natuurlijk niet ontbreken in deze lijst. Het festijn duurt namelijk 24 uur! De markt begint op 26 april om 18:00 uur en eindigt 27 april om 18:00 uur.

Vrijmarkt Utrecht. Foto: ANP

NDSM Vrijhaven

Iedereen die wel eens Koningsdag heeft gevierd in Amsterdam, weet hoe druk het kan worden in de hoofdstad. Ontsnap de drukte van de binnenstad en reis door naar de kleurrijke en rauwe omgeving van de NDSM-werf voor NDSM Vrijhaven. Een gratis event voor jong en oud. Zo is er een kindervrijmarkt, foodtrucks, een strandbar, optredens, internationale straatkunstenaars die graffiti workshops geven en er kan gedanst worden op house-muziek bij ‘These Guys’: twee stages met dj’s die van 12.00 tot 20.00 uur draaien. 

PLlek bij NDSM

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Koningsdag 2019 tips voor lastminute beslissers
Sluiten