Metro
Metro Lifestyle 6 feb 2019 / 09:39 uur

’wijn wordt goedkoper in 2019’

Goed nieuws voor alle wijnliefhebbers: het drankje wordt waarschijnlijk minder duur dit jaar.

Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van onderzoek door Rabobank International.

Omdat er in 2018 in zowel Spanje als Italië buitengewoon veel druiven konden worden geoogst, is de kans groot dat we in 2019 kunnen genieten van een groot aanbod aan wijnen. Daar komt bij dat wijn uit Argentinië goedkoper is geworden, door de dalende waarde van de Argentijnse peso.

Online verkoop

Ondanks het ruime aanbod, zal voor een wijn van goede kwaliteit nog steeds in de buidel moeten worden getast. Volgens de onderzoekers komt dit mede doordat er steeds meer wijn online wordt verkocht. Liefhebbers kunnen op deze manier makkelijker aan flessen uit het buitenland komen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
’wijn wordt goedkoper in 2019’
Sluiten