Redactie Metro
Redactie Metro Lifestyle 8 feb 2019
Leestijd: 3 minuten

Rijk worden? Check of je één van deze comics hebt

Een fortuin kan soms in een klein hoekje zitten. Dat ene schilderij dat bij oma’s verhuizing tevoorschijn kwam, een gesigneerde foto van een cultfiguur of een comicboek uit je jeugd die ergens op de zolder van je ouders ligt. Dat laatste zou je best nog een leuk bedragje op kunnen leveren. Deze zeven stripboeken zijn een leuk bedragje waard.

Amazing Spider-Man #300

Voor nummer 300 van Amazing Spider-Man kun je tot 2000 dollar vangen, zo’n 1750 euro. Dan moet het nummer wél in goede staat zijn. In dit nummer verschijnt Venom voor het eerst, de superschurk die recentelijk werd geportretteerd door Tom Hardy. Dit nummer werd getekend door Todd McFarlane, een van de vaste The Amazing Spider-Man-tekenaars die veel invloed heeft gehad op de serie.

Walking Dead #1

We zijn met z’n allen verslaafd aan de zombieserie The Walking Dead. De serie is een spinoff van de comics. En die comics, die zijn weer razend populair. Van de allereerste editie van Robert Kirkman’s comic zijn slechts 7200 exemplaren geprint. En schaarste zorgt voor een hogere waarde. Je kunt dan ook zo’n 2000 dollar (1750 euro) vangen als je editie in goede staat is.

The Batman Adventures #12

De duistere ridder uit Gotham redt niet alleen zijn stad, hij kan ook je bankrekening redden. Voor een editie in goede staat kun je 1700 dollar krijgen, ruim 1500 euro. Wat er zo bijzonder is aan deze strip uit 1993? Harley Quinn – dan nog de vriendin van The Joker – is voor het eerst in een comic te zien. Ze wordt zo razend populair dat ze inmiddels één van de favoriete superschurken uit Gotham is.

Wonder Woman #72

Ze heeft inmiddels ook haar eigen film, Wonder Woman. Op papier is ze ook populair, mensen betalen tot 400 dollar, bijna 360 euro voor haar 72e editie. Je Wonder Woman editie moet wel in goede staat zijn. Het is overigens niet alleen Wonder Woman die ervoor zorgt dat deze editie zo gewild is. De iconische cover is gemaakt door de Britse artiest Brian Bolland en dat zorgt voor de stijging van de waarde.

NYX #3

NYX is misschien niet een comic die de meeste mensen zullen kennen. Deze strips zijn een miniserie van Marvel en er zijn slechts zeven delen van te krijgen. In de serie volgen we de jonge mutanten die je uit het Marvel-universum kunt kennen. In deze uitgave komt de mutant Laura Kinney voor, beter bekend als X-23. Ze is een kloon van de veel bekende Wolverine, in de films geportretteerd door Hugh Jackman. Heb je een uitgave van hoge kwaliteit, dan kun je daar zo’n 975 dollar voor krijgen, ruim 870 euro.

Sandman #1

De Sandman-serie is in Nederland ook niet meteen de bekendste. Wel bijzonder: de serie werd geschreven door fantasy en science fiction-auteur Neil Gaiman. De auteur heeft inmiddels een loyale fanbase. De eerste versie van de comic werd gepubliceerd in 1988 en daarin komt Morpheus voor, de protagonist van de serie. Heb je er toevallig een editie van in huis liggen die nog in goede staat is? Dan kun je er zo’n 300 dollar (270 euro) voor krijgen. Is ie in minder goede staat, dan daalt de prijs al gauw naar 49 dollar (zo’n 40 euro).

What if Venom possessed Deadpool? #1

Venom en Deadpool kennen we inmiddels goed in Nederland. Deadpool kreeg na flink leuren twee films met Ryan Reynolds in de hoofdrol, zijn aartsrivaal Venom wordt in de blockbuster gespeeld door Tom Hardy. Lezers zijn blijkbaar gek op de ‘wat als’-verhalen, want dit boek gaat voor 325 dollar, bijna 300 euro in goede staat over de toonbank. Twee razend populaire karakters, inmiddels dus ook in ons land, in de hoofdrol doen het goed.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.