Erik Jonk
Erik Jonk Lifestyle 18 jan 2019
Leestijd: 3 minuten

Tips om je sportvoornemen vol te houden

Goede voornemens hebben (of hadden?) we, zo blijkt uit verschillende onderzoeken, in alle soorten en maten. Zo werd rond de jaarwisseling bijvoorbeeld duidelijk dat vier op de vijf Nederlanders 2019 wil benutten om wat meer tijd in de natuur door te brengen. Een kwart van je landgenoten en wie weet ook jijzelf wel, heeft gezonder eten bovenaan het goede voornemens-lijstje staan. ‘Meer tijd doorbrengen met familie en vrienden’, is ook zo’n veelgehoorde.

Meer sporten

Maar het belangrijkste in het nieuwe jaar is voor veel mensen toch ‘meer sporten’. We zijn al halverwege de maand, dus zaken als ‘de sportschool even een dagje overslaan’ of je voornemen alweer laten varen, wordt voor velen – helaas, zo vinden zij vast ook zelf – bijna werkelijkheid.

Maar ja, even volhouden mensen. Het ging ongetwijfeld net zo goed! Metro geeft je met tips graag een steuntje in de rug en dat doen we in dit geval in samenwerking met MyProtein. Heb je iets voor dat steuntje nodig, dan kun je bij een online aankoop met een paar klikken gelijk geld besparen. Dat was gelijk maar tip 1!

Tips om je sportvoornemen vol te houden

Gewicht verliezen: plan goed

Ga je sporten om wat overtollige pondjes te verliezen, maak dan een planning voor een langere termijn. Een gezonde levensstijl hanteren om vet kwijt te raken, is immers niet in veertien dagen gepiept. Stel daarom een planning samen voor een regelmatig trainingsregime en noteer ook wat je eet en drinkt. Dat laatste geeft sowieso voldoening.

Aankomen in plaats van afvallen

Meteen een gigantische bodybuilder worden hoeft nou ook weer niet, maar veel mensen met een goed voornemen gaan wel voor een beetje (meer) spieren in het lijf. Wie niet wil afvallen maar juist een spiermassa wil opbouwen, moet een slim en regelmatig trainingsschema opzetten en daarbij op de juiste voeding letten. Bij het laatste ligt de nadruk op eiwitten. Bodybuilding- en fitness-supplementen helpen die spieren wel op weg.

Tips om je sportvoornemen vol te houden

Geld besparen

Misschien ben je er zelf opgekomen, maar wat geld besparen kan op vele manieren en in combinatie met de goede sportvoornemens noemen we de tips toch. Korte reizen zou je wat vaker lopend of op de fiets kunnen doen: je lijf wordt fitter, je knip blijft gevuld omdat je minder benzine verbruikt of je OV-chip in je tas blijft zitten. Je kunt bij je sportmaaltijd erna eens verder kijken dan je bekende A-merk en kunt ook proberen minder voedsel te verspillen. En oh ja, je sportvoeding van Metro’s Kortingscodes aanschaffen uiteraard.

Alles voor de gezondheid

Stoppen met roken. Minder of geen alcohol nuttigen. Meer woorden nodig? Nee, toch? Voel over een paar weken je gezonde lijf maar eens en kijk vooral over een paar maanden in je portemonnee.

Meal preppen

Heb je net dat uurtje sporten weer volbracht, moet je óók die sportmaaltijd nog maken. Draai het eens om, is de tip. Maak eerst die gezonde maaltijd (of zelfs meerdere maaltijden voor de komende dagen) en ga dan de deur uit. Meal preppen wordt dat genoemd, gezond meal preppen in dit geval. Wat je ermee voorkomt: op die lekkere bank neerploffen met een zak net zo lekkere paprikachips.

Tips om je sportvoornemen vol te houden

Bouw rustig op

Het hoeft niet allemaal met een noodgang, zo’n sportief voornemen uitvoeren. Nee, bouw je nieuwe levensstijl / dieet / trainingsschema rustig op. Wees niet overmoedig. MyProtein heeft allerlei gezonde snacks en lekkers om tijdens dat opbouwen a) je spieren te helpen (herstellen en versterken) b) je dieet te versterken en c) je te weerhouden van al die ‘roepende’ verleidingen in de kast…

In samenwerking met Global Savings Group

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.