Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Lifestyle 29 mei 2018
Leestijd: 3 minuten

Zomerse temperaturen: wat draag je dan op kantoor?

Het is warm, heel warm. En dat is natuurlijk hartstikke fijn, maar het kan ook best een beetje lastig zijn. Want wat doe je aan naar kantoor en welke outfit kun je het beste bewaren voor je strandvakantie? Metro Lifestyle vroeg stylist Kelly Huijsman om raad.

Met deze tropische temperaturen is het toch elke keer weer een struggle om een luchtige maar ook representatieve outfit samen te stellen. Grote kans dat je het liefst een strandjurkje zonder mouwen en slippers uit de kast trekt, maar of je baas dat nou gaat waarderen is de vraag. Om te voorkomen dat je elke ochtend zwetend voor je kast staat om te bedenken of je nu wel of niet die korte broek moet aantrekken hebben wij de zomerse kleding dilemma’s maar even voor gelegd aan een Kelly Huijsman. Ze werkt al meer dan 10 jaar als stylist en kleedt BN’ers als Chantal Janzen, Saar Koningsberger en Viktor Brand.

Slippers naar kantoor, kan dat?

Het ligt er natuurlijk heel erg aan waar je werkt. Maar als je op kantoor werkt dan zou ik het niet aanraden om een paar Havaianas slippers aan te trekken. Kies als vrouw dan liever voor mooie sandaaltjes, maar let ook even op je voeten. Zorg voor verzorgde voeten. Mannen kunnen beter voor moccasins kiezen dan voor slippers.

Hoe zit het met jurkjes en rokjes?

Mini-rokjes zijn een no-go! Net zoals korte broekjes, bewaar die lekker voor als je vrij bent. Ik vind het wel belangrijk dat je je een beetje comfortabel voelt op werk, je kunt het beste iets aantrekken waar in je je lekker voelt. Zo dat je niet de hele tijd loopt te zweten. Blote benen mogen tegenwoordig echt wel. En lange jurken geven vaak ook een strandgevoel, dus de beste optie is een rokje of jurkje net boven de knie of op je knie.

En mannen, mogen die een korte broek uit de kast trekken?
Nee.. Tenzij je nog heel jong bent en op een ultra hip kantoor werkt, maar anders zou ik de korte broek lekker in de kast laten hangen.

Blote schouders en blote oksels?

Wederom ligt het weer aan het bedrijf, maar ik vind het niet heel netjes als je je oksel ziet. Een kort mouwtje is een betere optie.

Met zweetvlekken maak je je collega’s niet blij, welke stoffen moeten we dragen om die te voorkomen?
Wat je sowieso niet moet dragen zijn synthetische stoffen, dan ben je gegarandeerd van zweetplekken. Kies voor lichte stoffen, dus stoffen die niet te zwaar wegen, dan heb je het automatisch ook minder warm. Linnen stoffen zijn altijd aan te raden.

En wat kun je het beste aan doen als je een sollicitatie hebt?
Vrouwen kunnen het beste voor een mooi jurkje kiezen of een pantalon met een blouse. Het liefst een jurkje zonder teveel printjes, want dat leidt af. Combineer zo’n jurkje dan niet met strandschoenen, maar kies voor een hak. Mannen kunnen kiezen voor een pantalon met overhemd. Absoluut geen overhemd met korte mouwen! Stroop je mouwen op, dat staat net wat leuker.

Wat gaan we deze zomer veel zien?
Je ziet veel linnen stoffen, metallic en ook wel glitters (voor de vrouwen dan). Om nu met gouden laarzen en een paillettenrok naar kantoor te gaan is misschien een beetje teveel van het goede. Maar je kunt deze trend best terug laten komen in je accessoires. Een glittertasje bijvoorbeeld, dat geeft net wat meer diepte aan je outfit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.