Metro
Metro Lifestyle 25 feb 2018 / 18:30 uur

Je pyjama draag je in 2018 niet alleen thuis

Renske Mennen is trendwatcher en schrijft voor Metro over fashion en lifestyle. Deze week: PJ is terug van weggeweest.

Als je denkt dat je ’s avonds alle fashiontrends overboord kunt gooien en ongegeneerd in je tien jaar oude pyjama op de bank kunt ploffen, dan zit je er behoorlijk naast. Pyjama’s zijn namelijk een heus onderdeel van de modetrends anno 2018, zowel binnen als buitenshuis. Het heeft inmiddels zelfs zijn eigen modewoord: een ‘PJ’.

Hotelgasten blijven tegenwoordig vaker op hun kamer hangen, vertelt Paulina Fitzherbert, van het Londens hotel Claridge’s, in een interview met The New York Times. Reden genoeg dus om op deze trend in te haken. „Waarom zouden we relaxen in een kamer niet wat leuker en een tikkeltje decadenter maken?”, merkt ze op. Het resultaat: een eigen pyjamalijn, geïnspireerd op de lobby van het hotel. Deze modieuze pyjama heeft een zijden stofje, met een zwart en wit gestreept design. Een cocktail via roomservice erbij en lekker decadent genieten maar.

De Britse ontwerper Olivia von Halle is het creatieve brein achter dit alles. Sinds 2011 heeft ze haar eigen kledinglijn waarin ze de grenzen tussen nachtmode en dagelijks draagbare kleding opzoekt. Als grote namen als Rihanna, Jennifer Lopez en Gigi en Bella Hadid in 2016 haar ‘Missy’-trainingspak van cashmere buiten de deur dragen, besluit ze om deze grenzen nog wat vager te maken. Jurken die de contouren van het vrouwenlichaam volgen, met een zijden stofje en pyjama-achtige prints zijn te zien in haar ready-to-wear collectie.

Maar soms belandt slaapmode ook onbedoeld in het straatbeeld. Wat eigenlijk ontworpen was als nachtmode, werd opgepakt als totaal het tegenovergestelde. De Oekraïense ontwerpers Zubarieva en Varetsa van het label Sleeper raakten geïnspireerd dankzij een klant, vertelden ze aan Vogue. Zij schreef hen namelijk: „I really want this silk white dress because I am having a wedding in a few months.” Met je zijden PJ naar een bruiloft. Kan gewoon.

Je kunt dankzij deze trend dus heerlijk decadent chillen op een hotelkamer, fashionable naar bruiloften toe of met de dresscode casual chique naar een zakelijke meeting. Het allermooiste aan deze trend vind ik toch dat je ’s avonds in een moeite door je bed in kunt duiken. Zo’n fancy PJ is dus nog lekker praktisch ook.

Renske’s tips

  1. De nieuwste collectie van Olivia von Halle geeft een futuristisch gevoel. Check ‘m op oliviavonhalle.com.
  2. Vloggers Monica Geuze en Queen of Jetlags brachten eind 2017 samen hun “pyjama party” kledinglijn uit. Mocht je fancy op de bank willen zitten is deze te checken via: monicaennoor.nl/
  3. Check @daily_sleeper voor hun zogenoemde ‘walking sleepwear’.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Je pyjama draag je in 2018 niet alleen thuis
Sluiten