Sanne van Rij
Sanne van Rij Lifestyle 2 dec 2017 / 08:05 uur

Ssst: aanschouw de beste budgetgeheimen van het web

Een webshop zoals Asos ken je vast al tíjden, en met jou velen anderen. Exclusief zijn de items stiekem allang niet meer, maar de behoefte om zo af en toe de online koopjesjager in je los te laten is daarmee niet afgenomen. Gelukkig kent het web nog een aantal verborgen pareltjes waar je minstens (al dan niet beter) kunt slagen.

Nasty Gal

Goed, als je de serie #girlboss op Netflix een kansje hebt gegeven, ken je deze al, maar we willen ‘m toch niet onvermeld laten. Nasty Gal werd in 2006 opgericht door Sophia Amoruso en begon als een shop op Ebay, waar ze vintagekleding verkocht. Het merk veranderde al snel in een miljoenenbedrijf met talloze fans, maar ging in 2016 failliet. Winkelen kunnen we er echter nog steeds, omdat Boohoo het merk heeft overgenomen (en iets met wereldwijde bezorging). Wat je kan verwachten op Nasty Gal? Nou, zo ongeveer alle items waar bekende Instagrammers in lopen, bijvoorbeeld. Noem een trend, en Nasty Gal verkoopt het, al dan niet op haar eigen (geinige) manier. Topplek voor die fluwelen flared jeans of geelkleurige pilotenbril en allemaal enorm betaalbaar.

Missguided

Niet alles hier is de moeite waard, maar soit. Wanneer je de Britse shop goed doorspit kom je ongetwijfeld een item tegen waar je hart een sprongetje van maakt. De sleutelwoorden van Missguided? Trendgevoelig (lichtelijk a la Nasty Gal), feestelijk (soms iets té, maar wederom: doorspitten) en vaak (stevige) sale. De jassen zijn vrijwel altijd de moeite waard – faux fur exemplaren en trenchcoats in overvloed. Ook wanneer je goed uit wil pakken, met glitter en al, is dit je plek.

UNIQLO

Een flinke tegenhanger van bovenstaande twee en vooral een prettige winkelomgeving voor de minimalisten onder ons. Op UNIQLO vind je namelijk –fantastisch voor die prijs, dat moet gezegd worden- een handjevol basic items die wat Scandinavisch aandoen. Denk: turtle necks en sweaters in letterlijk elke kleur die je kunt bedenken. Je scoort al een kasjmieren trui voor 70 euro, wat (de kenners zullen dit bevestigen) een koopje is. Mocht je nou geen enorm luxepaardje zijn: voor de rest van de truien betaal je vaak niet meer dan 30 euro. Erg fijne plek voor een sportieve parka of wollen sweater om in te verdrinken.

Aéryne

Aéryne is een Zweeds online label dat huisvest in Parijs. Klinkt als het beste van twee werelden, en dat is het dus ook. Wat er te halen valt? Nou, een hoop moderne, krachtige designs, met een rauw randje. Een echte mix tussen het vrouwelijke van Parijs en het minimalistische van Scandinavië. Soms beland je bij shops waarbij je bíjna niet naar het prijsgedeelte durft te kijken, wat bij Aéryne in eerste instantie dus ook het geval lijkt. Des te leuker dat je zelden meer betaalt dan bij Zara.

https://www.instagram.com/p/BVFv1atjMK2/

Storets

Wederom, insta-proof en harstikke betaalbaar. Storets mag dan al wel gevonden zijn door een hoop instagrammers (check #storetsonme maar eens), de naam hoor je in Nederland nog maar weinig vallen, terwijl het toch dé plek is om een top met ruffles of off-shoulder exemplaar in de wacht te slepen. Op deze Koreaanse webshop is vrijwel alles onder de 100 euro, wat méér dan goed nieuws is. Als je op zoek bent naar een kek printje, rok van tule of een opvallend jasje, zit je hier goed.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ssst: aanschouw de beste budgetgeheimen van het web
Sluiten