Daisy Heyer
Daisy Heyer Lifestyle 4 dec 2017
Leestijd: 4 minuten

Dit zijn de trends voor kerstversiering in 2017

Nu de Sint alweer bijna ons land verlaat is het tijd om ons druk te maken over zwarte of witte… ballen! De kerstversiering kan weer van zolder gehaald worden.

De echte interieurjunk rent natuurlijk liever naar de woonwinkels en het tuincentrum om de nieuwste trends in te slaan. Maar wat zijn de decembertrends voor 2017 eigenlijk? Metro zocht het voor je uit.

Veel nieuwe trends

Interieurstylist en woonblogger Denise Jansen hielp ons vorig jaar al uit de brand toen het ging om kerstversiering. Ook dit jaar wierp ze een blik op de trends voor in – en buiten – je huis in de decembermaand. „Of er veel nieuwe trends zijn op het gebied van kerstversiering? Nou en of!” zegt ze enthousiast als we haar aan de lijn hebben.

„Ook dit jaar is er voor ieder wat wils. Zo zie je in 2017 heel erg de grafische trend terug. Denk aan bijvoorbeeld sterren of kerstbomen die enkel gemaakt zijn van (zwart) ijzer en staal."

https://www.instagram.com/p/BcSFVioFPlw/

„Dit is een trend die je al een tijdje ziet, maar die absoluut nog niet overgewaaid is. Het is heel stoer en grafisch om dit in je huis te hebben en vaak komen dit soort elementen in je hele inrichting terug."

https://www.instagram.com/p/BcPfP70lXMs/

Lekker natuurlijk

Vorig jaar hadden we al de botanische trend. Die hebben we dit jaar ook, maar dan nog extremer volgens Jansen. „We gebruiken nu nog meer natuurlijke producten dan vorig jaar. Houten ornamenten, houten kerststerren en een kerstboom volledig van hout."

„Wat ook leuk is: je kunt in je kerstboom ook takken toevoegen van andere boom en/of plantsoorten, zoals eucalyptustakken. Die steek je dan in je kerstboom waardoor je één grote, groene natuurboom krijgt."

Eigenlijk ben je een soort van aan het bloemschikken met je eigen boom! Combineer dit bijvoorbeeld met papieren frutsels voor in je kerstboom en je hebt heerlijke kerstversiering."

Liefde voor velvet

Wie een beetje de interieurtrends in de gaten houdt kan er bijna niet omheen: de velvet-trend. „Die ga je dit jaar ook in de kerstversiering terugzien", zegt Jansen. „Cadeautjes ingepakt in velours, kerstballen bekleed met velours…"

„Persoonlijk vind ik het mooi om bij deze trend blauw en goud te combineren. Je kunt de hele velvet-trend natuurlijk ook doorvoeren in bijvoorbeeld je kussentjes. Het leuke aan velours is dat het luxe en warmte uitstraalt, waardoor je weinig nodig hebt om toch een luxe kerstgevoel te creëren."

Metallic

„Ook metallic zien we deze kerst veel terug volgens Jansen, als is de koper en roségouden trend nu wel een beetje op zijn retour. „We gaan dit jaar echt voor goud en dan vooral dat verweerde goud, ‘messing’."

„Je ziet dat terug in de boom zelf, maar ook in bijvoorbeeld gouden kandelaars, pakjes en de gouden sterren die aan het plafond hangen."

https://www.instagram.com/p/BcQACcUF27k/

„Ook leuk: de letters die je vroeger altijd aan de muur had hangen met ‘Happy Birthday’ kun je nu in een aantal zaakjes ook in het goud kopen met ‘Merry Christmas’. Helemaal in lijn met deze trend."

Traditioneel met een gekke twist

Natuurlijk is ook dit jaar de trend van de traditionele kerst een ding, maar volgens Jansen spelen we steeds meer met funky elementen. „Je hebt bijvoorbeeld onwijs gekke kerstballen die overal te koop zijn. Originele dingen zoals hamburgers, popcorn, hondjes, handtassen, lippenstiften…"

https://www.instagram.com/p/BcCjXLMhHlc/

„Ik heb zelfs een sperzieboon gezien als kerstbal! Veel mensen combineren deze trend met de traditionele kerstballen. Lekker gek, in een traditioneel jasje dus."

https://www.instagram.com/p/BcJ-3q6DyXH/

Het blijft niet bij de boom

Ten slotte signaleert Jansen ook dat er om de huizen heen steeds meer gebeurt. „Dit jaar gaat men echt over de top. Niet alleen een kerstboom in huis, maar ook kerstversiering die wordt doorgetrokken in je hele huis is een trend."

„Zo zie je steeds vaker een groepje kerstbomen in een hoekje van de woning in plaats van één. Of een slaapkamer die ook volledig in kerststijl versierd is.
Wat trouwens een leuke tip is: print een kerstboom op een canvas of linnen doek en plak daar lichtjes achter. Hang deze vervolgens aan je muur en je hele huis is compleet in kerststemming zonder al te veel moeite. Ideaal als je een klein huis hebt. Of doe wat kersttakken in een vaas met lichtjes erbij als je weinig ruimte hebt voor een boom.”

https://www.instagram.com/p/BcJ4-JHDzLP/

Het allerbelangrijkste volgens Jansen? „Vooral je eigen stijl kiezen en je favoriete trend daarin verwerken. Dan heb je al snel een heerlijk eigen, kerstige inrichting."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.