Foto: Maud Schellekens

Dít wil je volgens Maud inslaan op Black Friday

Foto: Instagram Maud Schellekens | @maudschellekens

Foto van 'Sanne van Rij'

Sanne van Rij

23 NOV 2017

Kalkoen schuiven we misschien nog steeds niet naar binnen, maar steeds meer taferelen uit de Verenigde Staten belanden op ons bord of in de winkelmand: zo ook Black Friday. Op z’n Amerikaans profiteren van die enorme kortingen doe je volgens styliste Maud Schellekens morgen zó.

Je hebt de filmpjes van Black Friday vast weleens voorbij zien komen: hordes enthousiaste koopjesjagers die álles doen om wat items met korting te scoren. Op de dag na Thanksgiving kan je allang niet meer op je gemakje shoppen – daar moet een flink strijdplan voor in elkaar gezet worden, mocht je het aandurven. Gelukkig is daar tegenwoordig de wereld der online shoppen én gaat het er in Nederland –vooralsnog- een stuk minder hysterisch aan toe. Maar goed, stel, je wil morgen toch gereed achter je laptop gaan zitten voor wat topitems: hoe pak je dat dan aan en wat moet je inslaan? Modeblogger- en styliste Maud Schellekens helpt om door de kortingsbomen het bos te zien.

De webshops

Je spot vrijwel overal kortingen, maar bij welke webwinkels moet je morgen nou echt wezen? Maud vertelt: “Wat betreft grotere winkels zou ik zeker een kijkje nemen bij Topshop, Asos en Bijenkorf. Toch kan je juist ook leuk scoren bij wat kleinere webshops, zoals Café Noir Studio, van blogger Lizzy van der Ligt. Ook daar krijg je 30% korting! Als je alvast op zoek wil naar kerstcadeaus of gewoon voor jezelf wil shoppen, is Sissy-Boy top voor interieurspullen, en Hunkemoller voor lingerie. Dit is ook hét moment om parfum in te slaan: denk dan bijvoorbeeld aan Douglas. Vroeger shopte ik ook nog weleens op Amerikaanse sites zoals Amazon, maar tegenwoordig houd ik het lekker bij Nederland: aanbod genoeg.”

De trends

Goed, de keuze is dus reuze, maar wat zou je kunnen aanschaffen met het oog op de trends? Volgens Maud is het handig om kerst en oud en nieuw in je achterhoofd te houden: “Dit is natuurlijk het moment om die feestelijke outfit voor een goede prijs in de wacht te slepen! Metallic items doen het dit jaar goed, in bijvoorbeeld groen of zilver. Daarnaast is het een aanrader om een fake fur jas in je mandje te gooien: die heb je immers aardig goed nodig op Nederlandse dagen zoals deze. Ik ben altijd te porren voor een goede jas en ze zijn er nu in alle vormen en kleuren.”

De tactiek


Log in om een reactie te plaatsen

Views

22

9 tips voor makkelijk & snel avondeten

Camera video9 tips voor makkelijk & snel avondeten

Leonie ter Veld

Foto van 'Leonie ter Veld'

Leonie ter Veld

GISTEREN

Je komt thuis uit werk of studie en hebt weinig zin én tijd om in de keuken te staan om een lekkere maaltijd in elkaar te knutselen. Wie kent het niet tegenwoordig? Mijn naam is Leonie ter Veld en ik heb er mijn beroep van gemaakt om mensen zoals jou te inspireren om lekker te eten, maar dat wel echt binnen no-time op tafel te toveren. Want lekker en gezond eten hoeft helemaal niet moeilijk te zijn, lang te duren of bijzonder duur te zijn.

Al jaren inspireer ik dagelijks studenten voor een makkelijke en snelle maaltijd op mijn eigen website gewoonwateenstudentjesavondseet.nl en de komende weken ga ik dit ook via Metro doen. Verwacht handige tips die je meteen kunt toepassen in je dagelijks leven. Oh en niet alleen in geschreven tekst, óók in video! Ik ga namelijk om de week een korte video voor je maken met daarin de tofste tips en recepten. Check hier alvast de eerste:

48 uur in Antwerpen: eigenlijk niet genoeg

Antwerpen in de winter is zo leuk, dat wij tijd te kort kwamen. / Privébeeld

Foto van 'Daisy Heyer'

Daisy Heyer

GISTEREN

All I want for Christmas is.. een gezellig weekendje weg! Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Vanaf Amsterdam ben je met de Thalys binnen een uur en een kwartier op Antwerpen Centraal.

Een stedentripje naar Antwerpen is altijd wel een goed idee, maar tijdens de feestdagen is Antwerpen nog tien keer leuker. Wij waren 48 uur in Antwerpen! En de eerste tip: 48 uur is eigenlijk te weinig in deze tijd van het jaar...

Inge Welvaert heeft de oplossing voor al je blunders

Foto van 'Ingelise de Vries'

Ingelise de Vries

GISTEREN

Een pikante foto naar je baas, het eten van je schoonmoeder beledigen of tegen een glazen deur aanlopen. Het zijn blunders die we allemaal kennen van de verhalen maar we hopen dat ze ons nooit overkomen. En als dat wel gebeurt, wat moet je dan? Inge Welvaert is expert in blunders begaan en heeft de oplossingen gebundeld in Het Blunderboek.

„Blunders maken zit in mijn genen!”, lacht Welvaert. „Het idee voor dit boek was al lang aan het broeien, het gaat over mijn dagelijks leven. Ik ben iemand die constant gekke situaties meemaakt. Daar heb ik enorm de humor van leren inzien.” De Belgische is niet de enige die goed is in het begaan van blunders. „Het zit in de vrouwelijke genen van onze familie, mijn moeder en zus hebben er ook last van.”

Even wat anders dan de Alpen? Hier kun je ook skiën

Foto van 'Sofie Smulders'

Sofie Smulders

11 DEC 2017

Nu Nederland wit kleurt door het winterse weer, krijgen we steeds meer zin om de sneeuw in het buitenland te ontdekken. En dan het liefst op ski’s of per snowboard. Dat kun je natuurlijk in de Alpen doen, maar je kunt ook iets verder kijken. Wij zetten een aantal bijzondere skilocaties op een rij.

Lofoten (Noorwegen)

Uitdaging: veel minder voedsel verspillen

Uitdaging: veel minder voedsel verspillen

Handig: als je de koelkast opent en meteen op de restjes wordt gewezen. / Colourbox

Foto van 'Metro'

Metro

11 DEC 2017

In samenwerking met: Voedingscentrum

Wie wil er nu niet 145 euro, ofwel 41 kg goed voedsel besparen? Dat kun je doen door minder eten weg te gooien. Als we restjes voedsel uit onze koelkast opeten in plaats van weggooien, dan scheelt dat op jaarbasis al gauw ruim 10 kilo voedselverspilling per huishouden.

Zo krijg je je volgende vlucht 3 stoelen voor jezelf

Zo krijg je je volgende vlucht 3 stoelen voor jezelf

Ga je binnenkort vliegen? Lees deze tip dan goed, want het zou goed kunnen dat je het jezelf een stuk comfortabeler kunt maken. / Colourbox

Foto van 'Imre Himmelbauer'

Imre Himmelbauer

10 DEC 2017

Vliegreizen zijn niet altijd even fijn. Vooral je medepassagiers kunnen een flinke bron van irritatie zijn. De ene keer is de man naast je verkouden, de andere keer is het koppel naast je zo klef dat je je ongemakkelijk begint te voelen. Maar met deze truc (gedeeld door een multimiljonair) kan dat verleden tijd zijn.

„First class vliegen? Dat is niet nodig", vertelt gebruiker regoapps op Reddit. „Ik boek gewoon een economy class-ticket in het midden van een rij van drie stoelen."

Schilderlessen onder het genot van een wijntje

Schilderlessen onder het genot van een wijntje

Schilderlessen onder het genot van een wijntje. Foto ter illustratie: Colourbox

Foto van 'Rosan de Vos'

Rosan de Vos

10 DEC 2017

Zou je graag willen leren schilderen maar vind je jezelf niet artistiek genoeg? Daar hebben ze daar nu een oplossing voor gevonden. Er bestaan nu schilderlessen, genaamd 'sip and paint'. Kun je onder het genot van een wijntje jezelf op het doek laten gaan.

Anders dan anders