Sanne van Rij
Sanne van Rij Lifestyle 11 okt 2017
Leestijd: 1 minuut

Van koffiejurk tot tampontop: ‘Trashion’ is hot

Bij ‘mode’ denk je wellicht niet meteen aan een nespressocupje of tampon, maar zélfs een bakkie pleur werd in het kader van de Dutch Sustainable Fashion Week draagbaar – ‘Trashion’ bleek hipper dan ooit, en nog niet van plan om spoedig haar biezen te pakken.

Huis-, tuin- en modeafaval

‘Trashion’, het creëren van designs door middel van afval, is al een tijdje bezig met haar opmars. Ook de openingsavond van de Dutch Sustainable Fashion Week op 5 oktober maakte graag gebruik van die trend: zo creëerden ervaren modeontwerpers en jonge talenten mode-items met behulp van gerecycled huis-, tuin- en keukenafval. Niets was daarvoor te gek: zelfs mierzoete verpakkingen van Twix fungeerden als top. De duurzame modeweek wil dit jaar aandacht vragen voor de enorme afvalberg die wij produceren. Bewuster consumeren en afgedankte spullen hergebruiken zou daar een oplossing voor kunnen zijn.

https://www.instagram.com/p/BZ4QQ2-D5zT/

Zalmjurk, anyone?

Voor de openingsshow bleef het niet bij het gebruik van nespressocupjes en tampons, maar werden er ook zalmhuiden, plastic flessen en tuin- en textielafval in de strijd gegooid voor het produceren van het ideale duurzame kledingstuk. De vierde editie van de Dutch Sustainable Fashion Week duurt nog tot 15 oktober, in heel Nederland worden er verschillende evenementen georganiseerd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.