Daisy Heyer
Daisy Heyer Lifestyle 18 okt 2017
Leestijd: 3 minuten

Met deze ADE-feestjes ben jij even op vakantie

Het Amsterdam Dance Event staat voor de deur. Dat betekent dat onze hoofdstad van woensdag tot en met zondag volledig in het teken staat van dance, dance en nog eens dance.

Natuurlijk krijgen grote Nederlandse feesten als Awakenings, Loveland en AMF een podium, maar het Amsterdam Dance Event bestaat heus niet alleen uit feestjes van Nederlandse origine. Ook vanuit het buitenland komt men deze week met hun feestconcepten naar onze hoofdstad. De leukste feestjes met een buitenlands tintje? Die zet Metro voor je op een rijtje.

Jaachi night market – donderdag 19 oktober

Wat je hier kunt verwachten? De crème de la crème van de Taiwanese dj-scene. Tijdens deze nachtmarkt in de Tolbar in Amsterdam kun je onder het genot van een bao bun en een sparkling tea maar liefst acht Taiwanese topartiesten bewonderen.

De Taiwanese dj Sonia Calico is ook te bewonderen tijdens de Jaachi night market. / 9 Kick

Het feestje duurt van 21:30 tot 04:30 en biedt een scala aan verschillende stijlen, zoals futurebass en house. En met die delicatessen uit Taiwan als lokkertje is dit zeker een goede tussenstop naar het volgende feestje.

Circoloco – zaterdag 21 oktober

Alweer weken van tevoren uitverkocht, maar wij kunnen het niet maken om Circoloco niet te noemen. Van origine is dit feest een van de hoogtepunten van het partyseizoen op Ibiza, maar voor deze speciale gelegenheid host Loveland een Circoloco in de Mediahaven in hartje Amsterdam.

Bijna nooit in Nederland dit Ibiza-feestje en dus zeker de moeite waard. / Circoloco

Circoloco vindt op Ibiza standaard plaats op maandag en wordt altijd genoemd als een van de beste feesten die je kunt meemaken. Best wel de moeite waard om hier nog een paar dagen Ticketswap voor af te struinen lijkt ons dus. Kaartje binnen? Dan kun je dansen tot de volgende ochtend op de beats van onder andere Seth Troxler, Matthias Tanzmann en &ME.

W Hotel x Warung Beach Club – donderdag 19 oktober

Braziiiiiiil, nananananananana… Ja, onze billen beginnen al te schudden als we de naam Brazilië horen. We konden dan ook ons geluk niet op toen we hoorden dat het W Hotel op donderdag een avond host in samenwerking met de Braziliaanse uitgaansgelegenheid Warung Beach Club. Hier in ieder geval drie top-dj’s uit Brazilië achter de draaitafels waaronder Ricardo Albuquerque, samen met enkele bruisende namen uit Nederland zoals Prunk.

Braziliaanse techhouse en deephouse in het W Hotel in Amsterdam… dat maakt nieuwsgierig! / Warung Beach Club

Nee, het wordt geen sambamuziek deze ADE, maar een goede mix tussen techhouse en deephouse tijdens deze avond. En als je wilt kun je hier beginnen en daarna door naar een ander feestje, want dit pareltje begint al om 20:00 uur en eindigt om 02:00 uur ‘s nachts.

Hyte – donderdag 19 t/m zondag 22 oktober

Maar liefst vier avonden organiseert het Duitse Hyte feesten tijdens het Amsterdam Dance Event. Het is niet de eerste keer: Hyte kwam in 2014 naar ons land en is sindsdien altijd een vaste waarde tijdens ADE. Zoals gebruikelijk wordt het feest gehouden in het oude pakhuis Warehouse Elementenstraat.

Vorig jaar ging iedereen behoorlijk los bij de afsluiter van Hyte, ADE. / Hyte

De zondag, met de Duitse Loco Dice is steevast de afsluiter voor de grote liefhebbers van ADE. En vooruit, ook voor de Zwitserse Andrea Oliva die die avond tevens draait komen wij heel graag – met veel pijn en moeite – nog eenmaal ons bed uit. Verwacht hier vooral gewoon kneitergoede techo met het bekende industriële tintje van Warehouse Elementenstraat.

Nakadia & Friends – vrijdag 20 oktober

Wij moeten stiekem bekennen dat we al jaren fan zijn van de Indonesische dj Nakadia. Deze deephouse-koningin neemt voor de gelegenheid een paar vrienden mee naar de VLLA. Niet Indonesisch, wel stuk voor stuk Aziatische dj’s achter de desk die avond. Zoals Cats on Crack uit Singapore, twee Chineze dj’s en de Maleisische RaySoo.

De Indonesische Nakadia: wij zijn FAN! / Nakadia Facebook

Dit feestje duurt extra lang (van 20.00 uur tot 05.00 uur ‘s nachts) en naast goede muziek vind je hier dan ook genoeg lekkere hapjes uit de Indonesische keuken. En geloof me, onder het genoeg van Nakadia een Indonesische maaltijd verorberen… dat kan niet anders dan een topavond worden!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.