Nick Visser
Nick Visser Lifestyle 11 sep 2017
Leestijd: 7 minuten

8 x leuke must-visit hotspots van Utrecht

Speciaal voor Metro bracht Hotspotjes een bezoek aan Utrecht om de allerleukste must-visit-hotspots voor jullie op een rijtje te zetten. Het gezellige centrum van de Domstad heeft namelijk zoveel leuke plekken dat je eigenlijk niet kunt kiezen; van fijne koffietentjes, ultieme diner-spots, shoppen tot slapen in een te gek hotel. Dit zijn onze favorieten die écht eens moet proberen! We love Utrecht!!

HOOI, BURGEMEESTER REIGERSTRAAT 24

Achter elk product bij lunchroom Hooi schuilt een inspirerend verhaal van Utrechtse bodem. Bij Hooi streven ze namelijk naar zoveel mogelijk producten van lokale ondernemers. Het woonkamerachtige café is een gezellige ontmoetingsplek, waar al het goede uit de buurt samenkomt. Zo beschikt Hooi over een eigen moestuin, komen de desemboterhammen van bakker Menno en hebben ze hun eigen eerlijke koffieblend. De producten maken weinig kilometers en Hooi ondersteunt hiermee lokale ondernemers.

Hooi is zo’n hotspot waar je de hele dag kunt neerstrijken. Vroege vogel? Zodra de zon opkomt, kun je er terecht voor warme havermout, knapperige croissants en een vers gelegd eitje van een blije kip. Ook met een dieet heb je voldoende keuze, bijvoorbeeld uit een stuk glutenvrij kokosbananenbrood, sojayoghurt met fruit en noten of een vegetarische salade. Speciaal voor sportievelingen zijn er de vezelrijke overnight oats met rood fruit, banaan, havervlokken, lijnzaad en kokosmelk of een smoothie met groente en fruit. En geef toe: alleen daarvoor zou je al naar de sportschool gaan.

POPOCATEPETL THE MEXICAN UTRECHT, NOBELSTRAAT 163

Popocatepetl

Popocatepetl aan de Nobelstraat heeft begin dit jaar een ware metamorfose ondergaan. De bekende Mexicaanse invloeden hebben nu plaatsgemaakt voor een eigentijds, warm en sfeervol Latijns interieur. Bij binnenkomst kom je terecht in een ware Mexicaanse oase gecombineerd met een hedendaags design. Aan de wand hangt een muur vol met hoefijzers (symbol voor geluk), tropische stoelen, veel plantjes en gezellige lampjes die het nog eens extra gezellig maken. Uren vliegen naar Mexico hoeft dus niet meer, het Mexicaanse gevoel zit hier gewoon om de hoek. Niet alleen het interieur bij Popocatepetl heeft een transformatie ondergaan, ook de menukaart is weer up-to-date en voldoet aan alle moderne verwachtingen. Meer verfijnde gerechten, bites to share, een nieuwe lunchkaart en een uitgebreide drankenkaart, lees COCKTAILS, Yesss! Het vernieuwde restaurant biedt voor ieders wat wils. Naast de perfecte restyling van het menu en het interieur, staan klassiekers zoals nacho’s, faijtas én tortilla’s nog steeds op de kaart.

BROEI, OOSTERKADE 24

Broei

Net buiten Ledig Erf, aan de knusse Oosterkade, vind je BROEI. BROEI herken je aan het leuke terras met houten bankjes, net wat verstopt achter de straat. Bij binnenkomst zie je stoelen, banken en tafeltjes van verschillende materialen. Op de wanden hangen rekken vol groen en andere decoratie. Bloempotjes vormen de gereserveerd-bordjes en er hangt een groot krijtbord met het menu. Achter in het restaurant vindt je een grote, open keuken. Dit alles zorgt voor een gezellige en creatieve uitstraling.

De creativiteit beperkt zich niet tot het interieur. BROEI wil laten zien dat je met vegetarisch eten veel kanten op kunt. Door te werken met seizoensproducten uit de regio willen ze mensen verassen. Wanneer je de kaart bekijkt, zie je allerlei lekkere en bijzondere combinaties, van ontbijt tot diner. Denk bijvoorbeeld aan een cajun bloemkoolsteak met geblakerde puntpaprika, bataat, chipotle hotsauce, gebakken little gem en rode ui of shakshuka, een Noord-Afrikaanse tomatenstoof. En het leuke is dat alles huisgemaakt is!

DE KOEKFABRIEK, SCHOUTENSTRAAT 7

De Koekfabriek

Als je in Utrecht woont, ben je er vást al eens koekjes wezen kopen of proeven, en zo niet, dan wordt dat hoog tijd. Want De Koekfabriek is niet zomaar een bakkerij of een café: in de bakkerij van De Koekfabriek werken mensen met een verstandelijke beperking: de Koekenbakkers. Zij hebben bij De Koekfabriek een leuke werkplek, ze staan er midden in de maatschappij én ze leren er ontzettend lekkere koekjes bakken. Sinds kort is de bakkerij verhuisd van ver buiten het centrum naar de Schoutenstraat aan de Neude. Lekker dichtbij dus! En dat is handig, want bij de bakkerij kun je alle verschillende soorten koekjes kopen.

LE JARDIN, MARIAPLAATS 42

Le Jardin

Een beetje verscholen op het Mariaplein in Utrecht, op loopafstand van het station, vind je sinds 2015 hotel, bloemist maar bovenal restaurant Le Jardin. Op culinair gebied een enorme aanwinst voor Utrecht. Voor de kleurvolle gerechten laat het restaurant zich inspireren door de traditionele Franse brasserie.

Hou je van goed eten en ben je op zoek naar iets bijzonders, dan is Le Jardin dus een absolute must. Als de temperatuur het toelaat, zit je er heerlijk knus op het terras, waar ’s avonds de fakkels aangaan. En dankzij het donkerblauwe interieur van het restaurant, het vele groen, de open haard én de plantenkassen (met verse kruiden) tussen de tafels, heb je binnen ook altijd een gezellig tafeltje te pakken. Zodra Lars (algemeen directeur bij Le Jardin en gastheer) aan je tafeltje verschijnt, weet je dat je in goede handen bent. Hij neemt alle tijd om je vol passie te vertellen over de wijnen en waarom die perfect passen bij het gerecht. En als je met net zoveel passie geniet van die gerechten, kan je avond niet meer stuk.

KANTIEN, RAVELLAAN 96

Kantien

Verwacht bijzondere, veelal Hollandse ingrediënten en gedurfde combinaties. Ieder bord is werkelijk een pláátje en bijna zonde om je mes in te zetten. Mijn vega hoofdgerecht was de winnaar van de avond: een zacht gegaard ei, wilde spinazie met zwarte knoflook, gekonfijte aardappel met mosterd, gebakken cantharellen, zoetzure pompoen en magenta melde. Met dit oordeel was de carnivoor die tegenover me zat het overigens niet eens. Hij had een runderhalvemaan vooraf en daarna in tomaat gestoofde kalfswang. Deze ingrediënten klinken je misschien wat vreemd in de oren, maar ze weten er bij Kantien iets overheerlijks van te maken. Aan de uiterste rand van Oog in Al zit Kantien. In een oud kantoorgebouw aan de Ravellaan, op de plek waar hiervoor een kantine van de gemeente zat, kun je lunchen, borrelen en dineren. Alles met een Hollands tintje.

MOTHER GOOSE, GANZENMARKT 26

Mother Goose

Mocht je op zoek zijn naar een uniek hotel gelegen in het centrum van Utrecht, zoek dan niet verder! Mother Goose is hét hotel voor een perfect weekendje weg of voor doordeweeks. Met 23 unieke kamers gelegen op meerdere levels, waarvan sommige uitzicht hebben op de Dom, biedt Mother Goose the perfect staycation aan de Ganzenmarkt in hartje stad. Alle levels beschikken over vier verschillende kamertypes; Small Mother Goose, Medium Mother Goose, Large Mother Goose en de Mother Goose Suite. Wij hadden de eer om in de Mother Goose Suite op de Black Goose Floor te slapen. Eerlijk is eerlijk: zo’n mooie kamer hebben wij nog nooit gehad! Het design, het uitzicht op de Domtoren, een groot bad en een fantastisch groot bed om in te slapen. Mother Goose is met stip het beste hotel in Utrecht om te overnachten. Niet alleen de kamers zijn op en top, de locatie is ook perfect en er is genoeg te doen in de buurt. Zo beklommen wij de Domtoren voor een rondleiding en zagen wij een prachtig uitzicht over de hele stad.

HUTSPOT, VINKENBURGSTRAAT 19BIS

Hutspot

Na twee winkels en een bar (Bar Hutspot) in Amsterdam, is het vernieuwende concept van Hutspot dat nu ook in Utrecht te vinden. It’s all about bijzondere en eye-catching kleding, tassen, sieraden, zonnebrillen en andere toffe spullen. Hutspot heeft oog voor vakmanschap en dit zie je terug in de vormgeving en afwerking van al het moois in de schappen. De makers zijn kleine (of minder kleine), startende en creatieve ondernemers. Zo hebben Scandinavische designers, maar ook veel Nederlandse creatieven hun waar uitgestald. Je vindt er bijvoorbeeld sieraden van By1oak, planten in een afgesloten pot van Pikajar en kleding van Jutka en Riska. Dit lokale element maakt het wat ons betreft een nóg hottere spot.

Speciaal voor Metro brengt Nick (30) van Hotspotjes.nl elke vrijdagmiddag (vrijmibo-tijd!) de leukste hotspots van Nederland in kaart waar je samen met je vrienden of collega’s het weekend in kan luiden. Altijd op loopafstand van een station, zodat je na dat borreltje of hapje teveel gelijk in de dichtstbijzijnde trein kan springen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.