Zwarte zaterdag: zo overleef je die lange autorit

Foto: Colourbox

Foto van 'Jessica Heijmans'

Jessica Heijmans

11 AUG 2017

Het is zomer! Tijd om je koffers te pakken en op reis te gaan dus. Maar hoewel de uitspraak luidt dat de reis belangrijker is dan de bestemming, kan de verveling makkelijk toeslaan als je in de zoveelste file terechtkomt.

Met een auto volgeladen achteraan in de files aan te sluiten – de zwarte zaterdagen zijn weer een feit! Gelukkig heeft Metro in samenwerking met online autoportal AutoScout24 een aantal tips voor je om de tijd door te komen.

Onmisbare apps

Nu mobiel internet in het buitenland gewoon binnen je bundel valt, kun je net zo goed je smartphone of tablet inzetten om jezelf te vermaken. Installeer een klassieker als Patience of Sudoku of kies voor populaire games als Monument Valley of Minecraft. Wil je jouw tijd nuttiger besteden? Dan is een Brain Training-app, zoals Peak, een slimme keuze. Vergeet ook niet om handige reisapps te installeren zoals Benzine Jip (goedkoop tanken), de ANWB Vakantiehulp (meest gestelde vakantievragen), Flitsmeister (actuele verkeersinformatie) of DuoLingo (taal oefenen).

Fitness in de auto

Sporten is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt op het moment dat je de auto in stapt. Toch kan het een goed idee zijn om de loze tijd in de auto in te zetten voor een beetje fitness. Bewegen is namelijk niet alleen goed voor je lichaam, maar maakt je ook direct gelukkiger. Een van de makkelijkste oefeningen – zelfs wanneer je zelf achter het stuur zit – is de buikspieroefening. Hoe dat werkt? Span je buikspieren aan en buig je schouders iets in de richting van je heupen. Ook je billen kun je nog even trainen voor je op het strand ligt. Span je billen stevig aan, houdt dit een paar seconden vast en laat weer los. Doe dit een aantal keer achter elkaar. Ook tijdens de pauzemomenten kun je trouwens een snelle work-out doen. Inspiratie nodig? Download dan bijvoorbeeld de app 7 Minute Workout Challenge.

Podcasts

Podcasts zijn helemaal hip, zeker in Amerika. Het is eigenlijk een radioprogramma die je kunt starten wanneer je maar wil. Omdat de meeste podcasts minstens een kwartier duren, is een lange reis de ideale mogelijkheid om te beginnen met luisteren. Veel afleveringen kun je helemaal gratis via iTunes downloaden. Kies voor Ted Talks voor inspirerende praatjes, luister naar de verhalen van de ‘gewone mens’ met Man met de Microfoon of laat je meeslepen met de spannende true crime-serie S-Town.

Download je favoriete films en muziek

Ondanks dat we nu in Europa overal gratis gebruik kunnen maken van het 4G-netwerk, kost het streamen van muziek en films veel data en dat is niet zo handig als je een beperkte hoeveelheid hebt. Bovendien is het netwerk niet overal even snel als thuis. Download dus van tevoren je favoriete playlists, albums, tv-series en films. Zo heb je onderweg urenlang kijk- en luisterplezier en kom je niet thuis met een enorme rekening van je telefoonaanbieder. Niet vergeten mee te nemen: oortjes of headset en een aux-kabel zodat de hele auto kan kiezen of zij willen meegenieten van jouw bezigheden.

Picture Perfect

Ook in de auto kun je natuurlijk fotograferen. Maak een aantal selfies – kun je meteen je vakantiepose perfectioneren – of maak een foto van de natuur vanuit je raam. Klaar met fotograferen? Dan is het tijd voor de nabewerking. Kies een inspirerende reisquote, maak een collage of pas je foto aan met talloze effecten. Zo ben je zo weer een uurtje zoet.

Neem duizenden boeken mee

Letterlijk, ja. Maar dan wel digitaal natuurlijk. Indien je niet wagenziek wordt van lezen in de auto, is onderweg lekker een boek lezen ook een goede tijdsdoder. Neem je e-reader mee en zorg voor voldoende boeken of een boekenabonnement zoals Kobo Plus. Zo heb je meer dan genoeg boeken bij je en kun je overal onbeperkt lezen. Dat scheelt een hoop bagageruimte en gewicht, zodat jij weer wat meer beenruimte hebt!

Instagram fun

Op zoek naar de tofste hotspots tijdens je reis? Gebruik dan de zoekfunctie van Instagram of volg een aantal accounts die je helpen bij het vinden van die hippe koffietent onderweg, die fantastische uitrustplaats of Instagramwaardige route. Om de zoveel tijd moet er toch gestopt worden, dus waarom niet op een plek met mooi uitzicht? En om het voor iedereen zo leuk mogelijk te houden, is het slim vooraf alvast uit te zoeken welke wegen je langs de bijzonderste plekjes brengen, zodat het Instagramwaardige foto’s maken onderweg alvast kan beginnen.

Zorg voor stekkers, oplaadapparatuur en stroom in de auto

Na al die tips met je smartphone, is het belangrijk dat je smartphone in de auto niet ineens zonder stroom komt te zitten omdat je al je apps, films en muziek gebruikt. Neem dus voldoende adapters mee die in de auto gebruikt kunnen worden (speciale ingang en maximaal 12 volt). Er bestaan ook autoladers waar meerdere kabels tegelijkertijd ingeplugd kunnen worden – handig als er meer telefoonverslaafden aan boord zijn. Ook slim: koop een powerbank zodat je altijd stroom op zak hebt om je accu op te laden.


Log in om een reactie te plaatsen

Views

100+

48 uur in Antwerpen: eigenlijk niet genoeg

Antwerpen in de winter is zo leuk, dat wij tijd te kort kwamen. / Privébeeld

Foto van 'Daisy Heyer'

Daisy Heyer

3 UUR

All I want for Christmas is.. een gezellig weekendje weg! Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Vanaf Amsterdam ben je met de Thalys binnen een uur en een kwartier op Antwerpen Centraal.

Een stedentripje naar Antwerpen is altijd wel een goed idee, maar tijdens de feestdagen is Antwerpen nog tien keer leuker. Wij waren 48 uur in Antwerpen! En de eerste tip: 48 uur is eigenlijk te weinig in deze tijd van het jaar...

Even wat anders dan de Alpen? Hier kun je ook skiën

Foto van 'Sofie Smulders'

Sofie Smulders

GISTEREN

Nu Nederland wit kleurt door het winterse weer, krijgen we steeds meer zin om de sneeuw in het buitenland te ontdekken. En dan het liefst op ski’s of per snowboard. Dat kun je natuurlijk in de Alpen doen, maar je kunt ook iets verder kijken. Wij zetten een aantal bijzondere skilocaties op een rij.

Lofoten (Noorwegen)

Uitdaging: veel minder voedsel verspillen

Uitdaging: veel minder voedsel verspillen

Handig: als je de koelkast opent en meteen op de restjes wordt gewezen. / Colourbox

Foto van 'Metro'

Metro

GISTEREN

In samenwerking met: Voedingscentrum

Wie wil er nu niet 145 euro, ofwel 41 kg goed voedsel besparen? Dat kun je doen door minder eten weg te gooien. Als we restjes voedsel uit onze koelkast opeten in plaats van weggooien, dan scheelt dat op jaarbasis al gauw ruim 10 kilo voedselverspilling per huishouden.

Zo krijg je je volgende vlucht 3 stoelen voor jezelf

Zo krijg je je volgende vlucht 3 stoelen voor jezelf

Ga je binnenkort vliegen? Lees deze tip dan goed, want het zou goed kunnen dat je het jezelf een stuk comfortabeler kunt maken. / Colourbox

Foto van 'Imre Himmelbauer'

Imre Himmelbauer

10 DEC 2017

Vliegreizen zijn niet altijd even fijn. Vooral je medepassagiers kunnen een flinke bron van irritatie zijn. De ene keer is de man naast je verkouden, de andere keer is het koppel naast je zo klef dat je je ongemakkelijk begint te voelen. Maar met deze truc (gedeeld door een multimiljonair) kan dat verleden tijd zijn.

„First class vliegen? Dat is niet nodig", vertelt gebruiker regoapps op Reddit. „Ik boek gewoon een economy class-ticket in het midden van een rij van drie stoelen."

Schilderlessen onder het genot van een wijntje

Schilderlessen onder het genot van een wijntje

Schilderlessen onder het genot van een wijntje. Foto ter illustratie: Colourbox

Foto van 'Rosan de Vos'

Rosan de Vos

10 DEC 2017

Zou je graag willen leren schilderen maar vind je jezelf niet artistiek genoeg? Daar hebben ze daar nu een oplossing voor gevonden. Er bestaan nu schilderlessen, genaamd 'sip and paint'. Kun je onder het genot van een wijntje jezelf op het doek laten gaan.

Anders dan anders

'Mohsin is al 1000 dagen op wereldreis'

Mohsin is al in 48 verschillende landen geweest. Foto: Instagram @mohsinopwereldreis

Foto van 'Lisa Vermeij'

Lisa Vermeij

10 DEC 2017

Tot aan zijn 20e was Mohsin Amdaouech alleen nog maar op vakantie geweest in Marokko. Op zijn 25e ging hij 13 maanden op wereldreis. Het reizen beviel hem goed, zo goed dat de inmiddels reisblogger al 1000 dagen van zijn vrijheid aan het genieten is.

Na zijn studie commerciële economie wilde Mohsin graag een mooie wereldreis maken. „Hoi, ik ben Mohsin, ik heb 16.500 euro gespaard, ik ga op reis en kom pas terug als ik nog 2 euro over heb. Volg mijn reis en like mijn pagina”, schreef hij op zijn Facebookpagina Mohsin op Wereldreis. Binnen 24 uur had Mohsin op Wereldreis, zoals hij op zijn pagina's heet, al 2000 volgers en dat zijn er inmiddels meer dan 80.000. Mohsin heeft inmiddels 48 landen bezocht en zal voorlopig nog wel even op reis blijven. Duizend dagen op reis, wie droomt daar nou niet van? We spreken de globetrotter als hij net is aangekomen in Cusco, een stad in Peru. Hij slaapt de komende twee weken bij een gastgezin en gaat Spaans leren.

Hulde! Dit zwangere model siert de cover van Vogue

Foto van 'Sanne van Rij'

Sanne van Rij

8 DEC 2017

Weinig zo mooi als een zwangere vrouw op de kiek, vinden wij zo. Vogue Nederland denkt daar precies hetzelfde over. Zo wordt de cover van hun januari/februarinummer gesierd door model Rose Bertram, de vriendin van Neerlands voetballer Gregory van der Wiel.

Allereerste exemplaar