Nick Visser
Nick Visser Lifestyle 28 aug 2017 / 11:00 uur

Voor koffiejunkies: 7 koffietentjes in Amsterdam

Voor de meeste mensen is koffie hét genietmoment van de dag. De dag eerst relaxed beginnen voordat de drukke (werk)dag weer begint, of na het eten nog even nagenieten met koffie en het liefst met een stukje gebak. Speciaal voor Metro heeft Hotspotsjes.nl zeven koffietentjes in Amsterdam bezocht die je echt eens moet proberen. Van cake tot een tof interieur, dit zijn dé hotspots voor koffie die jij niet wilt missen!

FILTER | VALKENBURGERSTRAAT 124

Filter is een bijzonder koffiehuis dat in een paar jaar is door gegroeid tot een prachtige lunchzaak aan de drukke Valkenburgerstraat. In eerste instantie zou Filter alleen een ontbijtzaak worden, maar nu is Filter veel meer. Hier kan je terecht voor ontbijt, lunch, werkplekken, goede koffie én een relaxte sfeer.

COFFEECONCEPTS | JACOB OBRECHTSTRAAT 5

CoffeeConcepts

Alsof je de huiskamer instapt die je zelf zou willen hebben; zo voelt het als je bij CoffeeConcepts naar binnen stapt. Er wordt heerlijke koffie geserveerd, verse fruity sapjes en ze hebben ook een leuke kaart om even lekker wat te eten. CoffeeConcepts is de ideale plek om even lekker je krantje te lezen, een beetje te werken of om bij te kletsen met je vriendinnen.

STEK | WIBAUTSTRAAT 95

Stek

Stek zit op de kruising met de Eerste Oosterparkstraat en is echt een aanrader. De eigenaressen Harriet & Liselotte hebben een passie voor goed eten. Bijna alles wordt hier dan ook zelf gemaakt, tot het koekje bij de koffie aan toe. De inrichting is rauw, industrieel, helemaal hip, maar geeft je toch een warm gevoel. Een donkere bar met knalgele barstoelen, Perzische tapijten oude schoolstoeltjes, grote lampen aan het plafond, het staat, ligt en hangt allemaal bij Stek. Het ziet er te gek uit!

BACK TO BLACK | WETERINGSTRAAT 48

Back to Black aan de Weteringstraat is een specialty coffeebar en concept store in één. In huiskamer sferen geniet je hier van de lekkerste fairtrade koffie. Bij de koffiebar hangt een groot bord met de verschillende soorten koffie verdeeld over twee categorieën: Back to Black en Back to White. Zwarte koffie en koffie met verschillende soorten melk.

Mocht je hier zijn, treed dan een keer buiten je comfortzone en bestel iets anders dan dat je gewend bent. Wij lieten zelf zonder probleem de gebruikelijke suiker staan.

BETER & LEUK | EERSTE OOSTERPARKSTRAAT 91

Beter en Leuk

Met bijzonder veel trek schoven wij aan voor een vegetarische lunch bij Beter & Leuk op de Eerste Oosterparkstraat in Oost. De zaak zit vaak helemaal vol en in de open keuken wordt hard gewerkt. Er is veel te zien en dat trok ook direct onze aandacht. Verschillende kleine ondernemingen verkopen hier hun spulletjes. Van kleding tot kaarten en meer! Het idee achter Beter & Leuk is duidelijk. Er wordt zoveel mogelijk gewerkt met biologische seizoensproducten van plaatselijke leveranciers om zo de beste vegetarische, veganistische én glutenvrije producten op tafel te zetten. Uiteraard kan je naast al het vegetarische geweld ook gewoon terecht voor en bakje koffie.

CLUBKOFFIE | KRUGERPLEIN 2

Grote fan van goed gebouwde clubsandwiches en verse koffie? Dan moet je een bezoekje brengen aan lunchroom Clubkoffie, gevestigd aan het Krugerplein in Oost. Deze lunchroom is gespecialiseerd in lekkere clubsandwiches en koffie. Als je binnenkomt zie je op de grond een lijn met de tekst “Stand-up espresso zone”. Wie haast heeft of het lekker vindt kan bij Clubkoffie voor 2 euro een shotje koffie bestellen. Klinkt gek in de oren, maar in Italië schijnt het heel normaal te zijn. Clubkoffie is ook de eerste zaak in Nederland die een stand-up espresso heeft, bestellen dus!

MARIE STELLA MARIS | KEIZERSGRACHT 357HS

Zodra je binnenkomt zie je gelijk dat het merk meer dan alleen water bevat. Marie-Stella-Maris heeft een uitgebreide verzorgingslijn uitgebracht waaronder handzeep, oliën, bodylotions, maar ook geurkaarsen en roomspray! Elke zaterdag en zondag kun je onder de winkel terecht voor een kop koffie, thee of natuurlijk, water!

Het is erg knus en er staat een zeer indrukwekkend koffiezetapparaat waar het personeel graag hun kunsten op vertoont.

Over Hotspotjes

Speciaal voor Metro brengt Nick (30) van HotSpotjes.nl elke vrijdagmiddag (vrijmibo-tijd!) de leukste hotspots van Nederland in kaart waar je samen met je vrienden of collega’s het weekend in kan luiden. Altijd op loopafstand van een station, zodat je na dat borreltje teveel gelijk in de dichtstbijzijnde trein kan springen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Voor koffiejunkies: 7 koffietentjes in Amsterdam
Sluiten