Sofie Smulders
Sofie Smulders Lifestyle 28 aug 2017
Leestijd: 2 minuten

Middagje tropisch eiland op 5 minuten van Volendam

Een tropisch eiland in de oer-Hollandse Gouwzee, op 5 minuten varen van Volendam. Hoe paradoxaal dat ook mag klinken, op Good Times Island was het voor honderden mensen in de afgelopen maanden zeer goed toeven. Metro mocht mee voor de knallende afsluiter.

Gewapend met regenjas – die achteraf totaal niet nodig bleek – rijden we naar Volendam, waar we worden opgehaald met een speedboot waarmee we het water op scheuren. Hier belanden we zowaar op een eiland. Compleet met zand, palmbomen, een waterval en een reële kans op natte voeten. Dit zal Maan later tijdens haar optreden ontdekken. Maar dit eiland zou niet van McDonald’s zijn als er geen hamburgers, Franse frites en milkshakes te bestellen waren.

In een schattig strandhutje staat een meisje burgers te bakken. Met een Summer Crisp Parmesan in de hand verkennen we het eiland en we stuiten al gauw op Kees Tol, de host van de dag. Hij heeft zojuist Trafassi aangekondigd. Kleine wasjes, grote wasjes scoort nog altijd als een tierelier.

In de achtertuin van Volendam

Aangezien het eiland bij Volendam ligt, is Tol de uitgelezen persoon om dit feestje te hosten. De laatste editie van Good Times Island wordt speciaal georganiseerd om de inwoners van Marken, Monnickendam en Volendam te bedanken, vertelt hij. Een spetterend slotfeest als blijk van waardering voor het toffe gebaar dat het eiland in hun achtertuin mocht liggen. Het meest bijzondere dat zich op het eiland voltrok? Dat moet toch wel het huwelijk zijn dat hier werd gesloten. Maar verder werd er vooral volop gechilld, gebeachvolleybald en gedanst op muziek van artiesten als Ronnie Flex en Gers Pardoel. Vandaag zijn het Trafassi, Maan en Guus Meeuwis die een feestje komen bouwen.

Foto: Vincent van Dordrecht

Verrassing na verrassing dus voor de 300 inwoners van de omliggende dorpen, nadat zij ‘s middags naar de indrukwekkende klippers met perfect uitzicht op het eiland gebracht werden. Nadat Trafassi de heupjes van hun publiek heeft weten los te schudden, is Maan aan de beurt. Ze weet met haar prachtige stem zowel op te zwepen als te verbroederen. En ondertussen breekt het zonnetje door.

Grote afsluiter

We maken een rondje richting de klippers waarop mensen zichtbaar genieten van een heerlijke middag. Guus en band zijn inmiddels gearriveerd en worden door Kees Tol aangekondigd als grote afsluiter. Proosten, Het is een Nacht, alle hits passeren de revue. Guus krijgt het ook in Volendam eenvoudig voor elkaar om Brabant te laten scoren.

En dan is het tijd om het eiland te verlaten. Met zwabberende benen van het water, een vakantiegevoel en meer dan genoeg hamburgers in de maag zetten we koers naar het vasteland. Volgend jaar weer?

Foto: Vincent van Dordrecht

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Middagje tropisch eiland op 5 minuten van Volendam
Sluiten