Metro
Metro Lifestyle 4 jul 2017 / 09:22 uur

Zuid-Soedanees model inspireert op Instagram

Als vrouw mag je trots zijn op wie je bent. Dat probeert ook het Zuid-Soedanese model Nyakim Gatwech duidelijk te maken. Niet alleen als model, maar ook op haar Instagram-account inspireert ze vrouwen dat een donkere huid ook prachtig is. En dat je het mag vieren.

Op Instagram post het model de meest prachtige foto’s van shoots. Daarbij plaatst ze krachtige verhalen over haar donkere huid en hoopt ze mensen over de hele wereld te inspireren. Vooral donkere vrouwen wil ze inspireren: „Om je te helpen herinneren dat je prachtig bent, alleen anders en uniek”. Ook zegt ze „dat je trots zou moeten zijn op je afkomst, hoe licht of donker je huid ook is.”

View this post on Instagram

“It’s beautiful to be black.” It is the color of strength and pride. I will say it out loud. I don’t have to hide. I love me, and the color that I represent. Look at me, there is nothing like it. What you see is not an illusion. It’s a gift from GOD, don’t ever confuse it. “It’s beautiful to be black.” It is the color of fame and envy. If I wasn’t black, I wouldn’t be me. By Chara NyAshia Sanjo || red || Photographer/designer @isaacwest Model @queenkim_nyakim #confideniskey❤️ #southsudanesebeauty🇸🇸🇸🇸😍😍🙌🏿 #melaninpoppin🍫❤️✨ #chocolate🍫 #melaningoddess👑🍫 #queenofdark🍫🖤👸🏿 #blackgirlmagic💫✨ #loveyourselffirst💋

A post shared by Nyakim Gatwech (@queennyakimofficial) on

Krachtig

Maar ook haar foto’s spreken boekdelen. Van bikinishoots tot bohemian jurken, de foto’s zijn stuk voor stuk krachtig. „De blik die je ze geeft als ze je vertellen dat je mooi bent voor een zwarte vrouw”, schrijft ze bij één van de posts. „Zwarte vrouwen zijn alles, zwart op zichzelf is alles. Het is niet de kleur van verdriet of de dood. Het is de kleur van de dapperen. De kleur zwart is voor mij een sterke kleur.”

https://www.instagram.com/p/BVXyxizAgl7/

Bijnaam

Online is ze inmiddels gedoopt met een nieuwe bijnaam: „Dus mijn nieuwe naam is Queen of the Dark. We zijn allemaal prachtig, in welke huidskleur God ons ook gemaakt heeft. Waarom zou donker slecht zijn? Omarm jezelf en heb jezelf lief, dan doet de wereld dat ook!”

View this post on Instagram

#WCW✨💎 me myself and I "Never be bullied into silence. Never allow yourself to be made a victim. Accept no one’s definition of your life, but define yourself.” – Harvey Fierstein Stand up tall for what you believe in🖤👸🏿🇸🇸🍫 📸 @piokky 👙 @miss__aude @audeswim #longlegadontcare❤️ #africanqueen👸🏿 #confideniskey👌🏿#melaningoddess👑🍫 #melaninpoppin🍫❤️✨ #chocolate🍫 #southsudanesebeauty🇸🇸🇸🇸😍😍🙌🏿 #nubianqueen👸🏿👌🏿#nuerbeauty😍😍🙌🏿🙌🏿 #queenofdark🍫🖤👸🏿

A post shared by Nyakim Gatwech (@queennyakimofficial) on

Bleken?

In een taxi kreeg ze laatst een nogal bijzondere vraag. De chauffeur vroeg haar of ze voor 10.000 pond haar huid zou bleken. Lachend reageerde ze: „Waarom zou ik in vredesnaam dit prachtige melanine bleken?” Meer gelijk kan iemand niet hebben.

https://www.instagram.com/p/BVIXqbPgzux/

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zuid-Soedanees model inspireert op Instagram
Sluiten