Nick Visser
Nick Visser Lifestyle 28 jul 2017 / 14:00 uur

Hotspotjes #2: 5x leuke plekken voor borrels & bites

De seconden tikken weg. 5, 4, 3, 2, 1: VRIJMIBO! Vandaag weer op zoek naar een chille plek om met je collega’s een borreltje te drinken op het weekend? Nick Visser van Hotspotjes.nl vertelt je precies waar je moet zijn voor de leukste borrel- en bitesplekken.

CALLE OCHO, AMSTERDAM

Ben je op zoek naar de beste cocktails en heerlijke Latijns-Amerikaanse bites in een superbruisende setting? Dan ben jij bij Calle Ocho op de Albert Cuyp aan het juiste adres! Aan de bar kan je de beste cocktails drinken van de stad.

Calle Ocho is een zaak waar je met je Tinder-date, je oma of je vriendengroep naartoe kunt gaan. En met wie je ook gaat, je hebt sowieso een fantastische avond! De sfeer is goed, de cocktails zijn de bom en het eten is om je vingers bij af te likken. Alle ingrediënten voor een geslaagde avond.

Albert Cuypstraat 226I |30 min lopen vanaf CS

BEERS & BARRELS, UTRECHT

Als je midden in het centrum de Oudegracht afdaalt en binnenstapt bij Beers & Barrels, moet je even scherpstellen: niet alleen omdat de entree een donkere gang is met aan weerszijden uitgestalde bierfusten achter glas, maar ook omdat het restaurant veel groter is dan je zou verwachten. De langwerpige werfkelder strekt zich uit tot ver onder de Oudegracht.

Beers & Barrels is zo’n tent waar je eigenlijk altijd goed zit; er zijn geen weggemoffelde tafeltjes of ongezellige plekjes vlak naast het toilet. Je kunt er terecht voor een gezellige tête-à-tête, maar ook met een grote groep binnenvallen. Aan de rechterzijde loopt een lange bank met tafeltjes voor twee of vier personen en aan de linkerkant van het restaurant kun je plaatsnemen aan een van de hoge robuuste borreltafels mét eigen biertap. Zo bouw je je eigen feestje en hoef je niet te wachten tot een van de serveerders je bestelling komt opnemen.

Oudegracht aan de Werf 125 | 7 min lopen vanaf CS

Supermercado

SUPERMERCADO, ROTTERDAM

Als je een beetje bekend bent in Rotterdam, heb je vast weleens gehoord van Supermercado, een upcoming cocktailbar-restaurant aan de Witte de Withstraat waar je kunt genieten van Latijns-Amerikaans streetfood.

De inrichting van Supermercado sluit onwijs goed aan bij de sfeer in de Witte de Withstraat. Alles is lekker cultureel en funky. Qua design vinden we deze hotspot dan ook een echte kanjer. De lowkey funky vibe hangt in zowel het restaurant als in de club. Want o ja! Supermercado heeft ook ‘Superdisco’ in hun basement!

Supermercado serveert allerlei verschillende grote en kleine gerechten uit de Latijns-Amerikaanse keuken. Mexicaanse taco’s, Peruaanse ceviche en nog veel meer internationale gerechten zullen aan je voorbijkomen. Wat moeten we daarbij drinken? Nou gewoon, een cocktail. Daar is Supermercado namelijk zeker niet de slechtste in.

Supermercado is uniek in zijn stijl. De combi van cocktailbar, restaurant en club werkt ontzettend goed. Je zult dan ook niet snel een soortgelijk plekje vinden. Me gusta!

Schiedamsevest 91 |18 min lopen vanaf CS

HET WARENHUIS, AMSTERDAM

Waar vroeger halverwege de Haarlemmerstraat een ongezellige donkere hotellobby zat, zit tegenwoordig de kleurrijke hotspot ‘Het Warenhuis’. Natuurlijk is de Haarlemmerstraat altijd al een van de meest bruisende winkelstraten van Amsterdam geweest met al haar fijne boetiekjes en verrukkelijke hotspots. Toch is het Warenhuis zeker een goede nieuwe reden om deze straat snel weer eens te herontdekken. Hieronder zal ik je uitleggen waarom!

Allereerst zou je alleen al om het interieur een kijkje moeten nemen bij Het Warenhuis. De kleurrijke meubels, de groenblauw betegelde bar en de koperen lampen aan het plafond zorgen voor een vrolijk en open geheel. Neem plaats op een van de paarsblauwe design stoeltjes en kijk door de gigantische ramen naar het voorbijgaande winkelende publiek, want wat is er nou leuker dan een beetje mensen kijken?

In tegenstelling tot de drukke, soms hectische Haarlemmerstraat, is de sfeer bij Het Warenhuis juist relaxed en ontspannen. Dit contrast zorgt ervoor dat deze hotspot een fijne plek is om te vertoeven en dát kan gelukkig de hele dag door! Je bent namelijk al vanaf 7.30 uur welkom.

Haarlemmerstraat 65 | 7 min lopen vanaf CS

Het gegeven paard

HET GEGEVEN PAARD, UTRECHT

Het Gegeven Paard is een soort grand café dat is gehuisvest op de begane grond van de spiksplinternieuwe poptempel TivoliVredenburg. Haast niet te missen vanwege de grote glazen wanden en de drukbezochte weg die ernaast loopt. Hoewel het café onder het dak van Tivoli vertoeft, is Het Gegeven Paard een op zichzelf staand en eigenzinnig café met een eigen programma. Zo organiseert het café regelmatig een populaire pubquiz en is het de host van het Science Café waarbij politieke, wetenschappelijke en maatschappelijke kwesties bediscussieerd worden. Ook de Rabo Open Stage – een klein podium van Tivoli dat aan het café grenst en waar nieuw talent optreedt – is zeer geliefd en zorgt altijd voor een volle bak.

Vredenburgkade 11 | 6 min lopen vanaf CS

Over Hotspotjes

Speciaal voor Metro brengt Nick (30) van HotSpotjes.nl elke vrijdagmiddag (vrijmibo-tijd!) de leukste hotspots van Nederland in kaart waar je samen met je vrienden of collega’s het weekend in kan luiden. Altijd op loopafstand van een station, zodat je na dat borreltje teveel gelijk in de dichtstbijzijnde trein kan springen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hotspotjes #2: 5x leuke plekken voor borrels & bites
Sluiten