Maico Barneveld
Maico Barneveld Lifestyle 27 jul 2017 / 06:41 uur

Fotoblogger #2: Zo maak je de perfecte vakantiefoto

De perfecte #treinleven foto maken voor Metro? Of gewoon je Instagram-profiel een visuele boost geven? Lees (en kijk!) dan elke donderdag mee met Maico Barneveld van DeFotoblogger.nl; hij geeft je tips voor de ultieme smartphonefoto’s voor onderweg.

De zomer is echt begonnen en het Hollandse legioen is massaal uitgerukt naar een camping ergens in Europa. Lekker genieten van de warme zon en de rust op een camping. In dit tweede blog geef ik speciaal voor die echte reisfanaten tips hoe je de perfecte reisfoto maakt. Handig voor die zomer in het buitenland!

Wat is het beste tijdstip om een foto te nemen?

Het tijdstip waarop je fotografeert bepaalt voor een groot deel hoe je foto eruit komt te zien. Rond het middaguur trekken we eropuit om de stad te verkennen. En juist dat tijdstip is vaak niet het ideale moment om een foto te maken. Op het midden van de dag staat de zon hoog aan de hemel en geeft daardoor hard of scherp licht. Dit harde licht zorgt voor donkere schaduwen; foto’s zien er dan vaak een beetje blauw uit.

Zonnebril!

Wat ik nog weleens doe op zo’n moment, is een zonnebril pakken (niet een zonnebril op sterkte) uit een marktkraampje op straat en die houd ik dan voor mijn lens. Dat filtert het harde licht enigszins.

DeFotoblogger.nl | Maico Barneveld

Zonsondergang of zonsopkomst

Oké, welk moment is dan wel het meest geschikt voor mooie sfeervolle foto’s met een zachte gloed?

Zonsopkomst of zonsondergang! De schaduwen zijn dan zacht en romantisch. De uren waarop het licht op z’n best is worden de ‘gouden uren’ genoemd. Met The Golden Hour Calculator bereken je precies op welk moment je je camera in de aanslag moet houden.

DeFotoblogger.nl | Maico Barneveld
DeFotoblogger.nl | Maico Barneveld

Over Maico

Ik ben Maico Barneveld en ik ben DeFotoblogger. Voor mij is fotografie een middel om creativiteit tot leven te brengen. Het geeft mij de tools om de wereld om mij heen te laten zien zoals ik die beleef. Welke camera ik gebruik, maakt mij niet zoveel uit. Van smartphone tot professionele camera, het gaat om het plaatje. Bij Metro geef ik wekelijks simpele tips die je gelijk in de praktijk toe kunt passen. Volg mij op Instagram (@defotoblogger) met #defotoblogger. Wil je nog meer tips? Neem dan vooral eens een kijkje op Defotoblogger.nl.

Volgende week donderdag staat Maico weer vroeg voor je klaar in de Metro-app met meer fototips voor onderweg!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Fotoblogger #2: Zo maak je de perfecte vakantiefoto
Sluiten