Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Lifestyle 25 jun 2017 / 14:48 uur

Last van muggen? Met deze tips blijven ze weg

Dit weekend gaat de temperatuur weer een stukje om hoog! Heel fijn de zon en de warmte, maar helaas brengt de zomer ook meer ongedierte met zich mee. Niets irritanter dan zoemende muggen die ons uit onze slaap houden en de volgende dag wakker worden met jeukende bultjes. Metro zocht uit wat je het best kunt doen tegen muggen.

In Nederland zijn er zo’n 20 verschillende soorten muggen. Steekmuggen zijn de bekendste muggen, de beestjes leven van nectar. Toch zijn ze bij mensen vooral bekend omdat ze bloed zuigen en dit resulteert in rode jeukende bultjes. Gelukkig zijn er een aantal middeltjes waar muggen niet zo blij van worden.

Basilicumplant
Het schijnt dat muggen niet van de geur van basilicum houden. Zorg er dus voor dat je altijd een verse basilicumplant in je kamer hebt staan.

Knoflook
Gebruik gerust wat extra knoflook in je maaltijden, want muggen houden niet van de geur van knoflook. Na het eten van knoflook, komen knoflookoliën vrij in de poriën en juist dat geurtje zorgt er voor dat de muggen liever een blokje om vliegen.

Vitamine C en Vitamine B
Eet extra veel groente en fruit voor meer vitamine C. Ga je naar een tropisch land met veel muggen? Dan kun je als extra bescherming vitamine B slikken. Muggen houden niet van de geur van vitamine B.

Maak je eigen anti-muggen kaars
Voor de crea-bea’s onder ons! Vul een grote glazen bak met water en voeg er verse takjes munt, rozemarijn, lavendel en citronella aan toe. Stop een drijvende kaars in de bak en steek deze aan. De mix van geuren zal de kleine beestjes op afstand houden.

Anti-muggenmiddel met kamille
Voor dit natuurlijke middeltje heb je 250 gram kamillebloemen en water nodig. Was de kamille goed en wrijf het op je huid.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Last van muggen? Met deze tips blijven ze weg
Sluiten