Daisy Heyer
Daisy Heyer Lifestyle 9 jun 2017
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn Metro’s Beste Social Awards-winnaars

Als er iets is wat de afgelopen jaren ontzettend belangrijk is geworden in de media is het wel social media. Daarom kijken we bij Metro halsreikend uit naar De Beste Social Awards, die donderdagavond in het B. Building in Amsterdam worden uitgereikt. Metro werpt een blik op de genomineerden. Dit zijn wat ons betreft enkele winnaars van 2017!

Beste BN’er

Genomineerden

Arjen Lubach, Chantal Janzen, Fred van Leer, Freek Vonk, Georgina Verbaan, Martin Garrix, Ryanne van Dorst en Tim Hofman.

Onze winnaar

Chantal Janzen

Waarom?

Omdat we vinden dat je echt ballen hebt als je in deze tijd een compleet nieuw platform lanceert, inclusief een magazine en (heel leuk!) YouTube-kanaal. Janzen wordt op de website van De Beste Social Awards vooral geroemd om haar ‘personal touch’ op Twitter en Instagram, maar wij roemen haar toch echt vooral om dat enorme ‘lefgozergehalte’ waarmee ze &C heeft gelanceerd. Chapeau Chantal!

ANP

Beste YouTuber

Genomineerden

#BOOS, EenhoornJoost, Joardy Film, Kalvijn, Nienke Plas, StukTV, SUPERGAANDE en VAELTAX.

Onze winnaar

SUPERGAANDE

Waarom?

De mannen van SUPERGAANDE gingen tot voor kort enkel de straat op met een flauwe vraag, waar dan een nog flauwer commentaar op werd gegeven door de geïnterviewde(n). ‘Daar is meer uit te halen’, dachten de mannen van het YouTube-kanaal. Ze bedachten de ‘SUPERGAANDE Talkshow’, waar ze bn’ers voor een uur aan tafel hebben zitten, die uitgebreid geïnterviewd worden. En omdat het om twee jonge, onervaren ‘journalisten’ gaat, komt er vaak veel meer uit die bn’ers dan bij de gevestigde orde. En zo zit je zomaar een heel interessant interview met Boef, Jesse Klaver of Monica Geuze te kijken. En dat gewoon op YouTube.

Beste Instagrammer

Genomineerden

@comebolsas, @cyarine, @desnackmuur, @fetching_tigerss, @macenzo, @nabiltime, @vonnekebonneke.

Onze winnaar

@FETCHING_TIGERSS

Waarom?

Omg. Als je de foto’s van deze dame ziet, beland je even in een droomwereld. Wat een prachtige plaatjes heeft Annegien, die het account bezit, door middel van fotobewerking op haar account staan. En als je je bedenkt dat deze Hollandse dame pas 17 jaar oud is, kun je niet anders dan ook vinden dat zij echt wel een award verdient.

Instagram @fetching_tigerss

Beste Inhaker

Genomineerden

Chocomel, Grolsch, HEMA, Netflix, Samsung Mobile NL, Wereld Natuur Fonds, Zondag met Lubach.

Onze winnaar

Zondag met Lubach

Waarom?

Als je ervoor kunt zorgen dat heel Nederland bezig is met het verzorgen van hun ‘Kamergotchi’, dan ben je goud waard. Op die manier inspringen op de verkiezingen verdient een award. Punt uit.

https://www.facebook.com/zondagmetlubach/videos/1284841254940947/

Beste Emoji

Genomineerden

Aubergine, Drol, Hart, Hartjesogen, Monkey, OMG, Party, Tranen van het lachen

Onze winnaar

De Aubergine

Waarom?

Waar het dit hele jaar zo’n beetje over avocado’s ging, vinden we het tijd dat het nu ook een keer over een ander ingrediënt moet gaan. Daarom die aubergine, die we natúúrlijk nooooit voor iets anders gebruiken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.