Gina Pesulima
Gina Pesulima Lifestyle 8 jun 2017

4 redenen om iedere dag seks te hebben

Elke dag seks in het nieuwe jaar. Iedereen, met vaste (bed)partner – dat dan weer wel, moet er volgens Metro Lifestyle aan geloven. Waarom?

Hierom:

1. Seks maakt gelukkig

Tijdens de daad produceren je hersenen gelukshormonen zoals endorfine en dopamine. Je ontspant je helemaal en je voelt je gelukkig. Wat wil je nog meer?

2. Seks maakt fit

Seks zorgt net als sporten voor minder spanning en stress. Vrijen versterkt de botten en spieren in je lichaam en elk half uur vrijen verbrand je gemiddeld 150 calorieën, geheel afhankelijk van het standje. Net als andere sporten heeft de fysieke activiteit van seks een positief effect op het hart. Het hart gaat sneller kloppen en de bloedsomloop wordt bevorderd. Ook hebben mannen die regelmatig de liefde bedrijven tot 45 procent minder kans om een hartaandoening op te lopen dan degenen die slechts een keer per maand seks hebben (of minder). zo meldt het AD. Daarbij wordt door frequente seks vroegtijdige veroudering tegengegaan. Seks maakt dus fit én jong. Score!

3. Seks maakt mooi

Denk je ook wel eens aan anderen te kunnen zien dat ze vaak seks hebben? Grote kans dat je ze niet ziet vliegen, maar gelijk hebt. Mensen die seksueel actief zijn, zien er namelijk vaak aantrekkelijker en gezonder uit. Tijdens de seks worden zweet en het vrouwelijke hormoon oestrogeen geproduceerd, die de poriën schoonmaken. Hierdoor gaan je huid en haar mooi glanzen. Toch is er nog een andere oorzaak, die onbewust vertelt dat iemand vaak seks heeft. Wanneer je geregeld seksueel actief bent, maakt je lichaam de geurstom feromoon aan. Deze geurstof is een natuurlijk ‘seksparfum’ dat de aantrekkingskracht op anderen vergroot en seksueel gedrag stimuleert. Dus dat.

4. Seks maakt zin

Ja echt. Door vaker te vrijen, krijg je ook meer zin. Vrouwen die kampen met libidoproblemen krijgen dan ook meestal het advies om simpelweg vaker het bed te delen (en dan niet alleen om te slapen) met hun partner. De seks maakt je lichaam gezonder en zorgt ervoor dat je lekkerder in je vel zit, je humeur wordt beter en je wordt aantrekkelijker voor anderen. Zo krijg je vanzelf méér zin. Yay!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
4 redenen om iedere dag seks te hebben
Sluiten