Floor Gijsbertse
Floor Gijsbertse Lifestyle 13 apr 2017
Leestijd: 2 minuten

Vijf redenen waarom avocado in je beautykast hoort

Oh oh avocado: de heerlijke geliefde vruchtsoort is heerlijk door salades, op brood, als guacamole maar is ook voor je huid en haar een ware heelmeester. Metro Mode somt vijf redenen op waarom jij deze vrucht moet toevoegen aan je beautyroutine. Koester die groene vrucht!

1. Avocado als haarmasker

Mocht je geen haarmasker in huis hebben, maar wil je wel met zachte glanzende lokken de deur uit willen, is het zaak dat je een rijpe avocado in huis haalt. Want hiermee kun je gemakkelijk een fijn haarmasker brouwen. Een haarmasker met avocado maak je op verschillende manieren, maar een voorbeeld is die met olijf olie, citroen en een beetje honing. Mocht je bang zijn dat het ‘vreemd’ gaat ruiken dan kun je er een paar druppels lavendel of jasmijn aan toevoegen.

https://www.instagram.com/p/BQorbqpjYpt/

2. Avocado olie als zonnebrand

Zonnebrand uitzoeken die perfect past bij jouw huidtype, verzorgend is en ook nog fijn smeert is een pittig klusje. Want gek genoeg zijn er van zonnebrand nooit ‘tester flessen’ te vinden bij de plaatselijke drogist. Met avocado olie kun je je lichaams grootste orgaan, de huid, van factir 4 tot 15 beschermen. Handig aan deze olie is dat je het kunt mixen met andere oliën om hem sterker en beschermender te maken.

Het recept.

Lees ook: Deze beauty producten vind je in de koelkast

3. Guacamole als body lotion

Bodylotion op? Prak een rijpe avocado (of meerdere) tot een gladde massa en je hebt een lotion. Smeer het over je huid en laat het ongeveer tien tot vijftien minuten intrekken.

Het recept.

4. Avocado als gezichtsmasker

Een avondje voor jezelf mondt vaak uit in het aanbrengen van een heerlijk gezichtsmasker. Mocht je diep bedroefd zijn omdat je geen masker in huis hebt, kun je voortaan die avocado gebruiken. Avocado barst van de vitamine A, E, B en K en avocado zit normaliter al in bijna alle gezichtsmaskers. Voor dit masker geldt tien tot vijftien minuten laten intrekken en vervolgens met lauw warm water afwassen. Er zijn veel soorten recepten voor het masker, onder andere met eieren bananen en honing.

Het recept.

5. Avocado als lipscrub

Heb je last van velletjes en droge plekken op je lippen? Trek een avocado uit de fruitmand en maak je eigen lipscrub. Je kunt deze lipscrub ook met avocado olie en suiker maken.

Het recept.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Vijf redenen waarom avocado in je beautykast hoort
Sluiten