Floor Gijsbertse
Floor Gijsbertse Lifestyle 25 apr 2017

Tips om je kledingkast te pimpen

Wil jij jouw kledingkast pimpen of weten wat je nu nog wel en niet kunt dragen? Weet je eigenlijk wel wat er allemaal in je kast hangt, in de lades ligt of tussen het stof slingert? De Japanse opruimgoeroe Marie Kondo vertelt in haar boek Opgeruimd hoe je jouw kleding het beste kunt opruimen en met welke stappen dat gepaard gaat (tot en met stap 3). Stap 4 tot en met 8 hebben wij voor je bedacht om je te helpen met ‘pimpen’.

Stap 1

Gooi alles op tafel
Haal al je kledinglades, hangers, kasten en stiekeme opbergplekken leeg. Alles dus, wees eerlijk.

Stap 2

De selectie
Maak een selectie welke kledingstukken je niet meer wilt, heel leuk vindt of ‘mwah’ vindt. Stel jezelf (zoals de opruimgoeroe adviseert) de vraag: word ik hier blij van? Bij nee, gaat het kledingstuk sowieso weg. En weg is naar een goede bestemming zoals een plaatselijke kringloop of een vriendin.

Stap 3

Vaste plek
Zorg dat al jouw kledingitems een vaste plek hebben. Blouses op de hanger samen met jasjes en jurkjes, shirtjes met lange mouwen links, korte mouwen middenin op de plank en topjes rechts. Als je eenmaal structuur hebt aangebracht in je kledingkast, zul je deze ook sneller behouden. Zo heb je dus beter inzicht in wat je nu eigenlijk allemaal in de kast hebt hangen.

Stap 4

Opbergen
Wanneer je een kleine kledingkast hebt en daarbuiten nog items als schoenen wilt neerzetten, kun je het beste beginnen met het plaatsen van plankjes. Deze zijn praktisch en je kunt de plankjes afwisselend vullen met kleding en leuke fotolijstjes. Denk ook na over mooie dozen of kisten om bijvoorbeeld schoenen, tassen en hoeden in op te bergen. Deze opbergdozen hoeven niet saai te zijn. Een fruitkistje of ijzeren kratje biedt ook genoeg ruimte.

Stap 5

Hangen

Als je liever wat meer hangruimte hebt voor je kleding, kijk dan of je een mooi nisje, hoekje of plekje hebt waar je eventueel enkele pronkstukken kunt ophangen. Een hangrails is gemakkelijk op te hangen en hoeft niet altijd van ijzer te zijn. Een mooie houten gordijnrails of bezemsteel volstaat ook.

Stap 6

Spiegels

Creëer optisch ruimte door een grote staande spiegel te plaatsen. Niet alleen lijkt je kamer of kast hierdoor een stuk groter van formaat, maar ook je outfitje kan beter gecheckt worden in de spiegel. Een win-winsituatie.

Stap 7

Maak je kledingkast onderdeel van je gehele kamer. Een kledingrekje middenin je kamer? Prima. Zolang deze opgeruimd is, is dat geen probleem. Een mooie kapstok of houten stok met je pronkstukken als tasjes of jasjes, geeft je kamer een huiskamersfeertje zonder dat je al je kleding in dezelfde kast hoeft te proppen.

Stap 8

De finishing touch

Fotolijstjes, kamerplantjes, spiegeltjes, sieradendoosjes en lampjes: al deze gezellige elementen zorgen ervoor dat jouw kledigkast – of deze nu onderdeel uit maakt van je kamer of niet – een mooi, stijlvol en opgeruimd geheel is. Bovendien, wanneer je kledingkast onderdeel is van je slaapkamer, woonkamer en woonomgeving, zal je sneller geneigd zijn de boel op te ruimen en netjes te houden. Toch?

Beelden: Tumblr en Pinterest

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Tips om je kledingkast te pimpen
Sluiten