Dit kun je doen op een regenachtige Koningsdag

20 april 2017 om 15:30Ingelise de Vries
Dit kun je doen op een regenachtige Koningsdag
Beeld ter illustratie: ANP

April doet wat-ie wil, luidt de uitdrukking. En dat is niet voor niets: er is geen peil op te trekken wat voor weer het met Koningsdag wordt. Gaat het regenen en hagelen of wint de zon het wederom?

Er is buiten een hoop te doen, maar in de hagel is dat niet het meest plezierige. Metro Lifestyle zet de leukste evenementen op een rij die (deels) overdekt zijn!

Via Giphy

Amsterdam
Wil je een goed feestje meemaken en Willems vijftigste verjaardag op z'n Hollands vieren? Jantje's Verjaardag op het Rembrandtplein zorgt voor Amsterdams vermaak. Van dj's tot zangers, zowel binnen als buiten.

Delft
Niet helemaal overdekt, maar schuilen kan wel. In het spookhuis bijvoorbeeld. De laatste dagen van april staat er een kermis op de Markt in Delft! Een rondje in het reuzenrad of even relaxen in de draaimolen, het kan allemaal op Koningsdag.

Via Giphy

Eindhoven
Meer in voor een portie stevige rock-'n-roll? Voor de zesde keer organiseert het Klokgebouw in Eindhoven Klok Rock Orange. Een portie rocken op Willems verjaardagspartijtje. Je kunt onder andere een pit bouwen op de muziek van Death Alley of genieten van de melodieuze rock van Navarone.

Hilversum
Wolter Kroes, Kraantje Pappie en Romy Montero staan Hilversum muzikaal te vermaken op de Groest, vlak bij het station. En dankzij het grote tentdak weet je zeker dat je met bier zonder regenwater mee kunt zingen.

Via Giphy

Rotterdam
Is rock niet hard genoeg voor je? Het wekelijkse Metal Monday in Bar3 kent dit jaar een Koningsdag-editie. Mocht oranje je niet staan, dan komt dat goed uit. Je zwarte moshpit-kloffie volstaat namelijk prima.

Scheveningen
Wat is een Koningsdag zonder vrijmarkt? Precies. Maar wegspoelen is ook niet echt fijn. Gelukkig kun je op de Scheveningse markt alle stoffige pareltjes van zolder kopen en verkopen op de Pier. Overdekt en wel stinkend rijk worden!

Via Giphy

Zwolle
Gewoon een beetje door de stad struinen en af en toe naar livemuziek luisteren? In de binnenstad van Zwolle zijn er drie podia bekend en daar komt nog meer bij. Alle optredens vind je hier.

Dit tippen de bloggers

Sander en Rick, Dudes & Dont's: „Wij zijn op Oranjebloesem in Amsterdam te vinden. Lekker bij Blijburg aan Zee, een beetje deephouse en hopelijk een zonnetje.”

Marlous, Last Days of Spring: „Ik ben er nog niet eerder geweest, maar ga dit jaar naar SOIA in Utrecht. Dat lijkt me heel leuk omdat SOIA altijd een laidback strandgevoel heeft. Dus je kunt ook gewoon gezellig met een biertje in het zand zitten als je niet per se zo'n massaal druk festival is. Terwijl er wel ook een dansvloer is, dus als je dat wil, is dat er ook.”

Saske, Vet Gezellig: „Rollerskating op Katendrecht in Rotterdam! Rolschaatsen, drankjes, hapjes en live muziek. Wat wil je nog meer?”

Brian, briansandifort.nl: „Ik ben te vinden bij Loveland in Amsterdam. Vorig jaar was ik er ook, de ideale combi van fijne beats en lekker eten.” Wat je kunt dragen, zocht Brian ook alvast uit.

Claudia, AsjemeClau: „Tijdens koningsdag moet je natuurlijk zijn waar de Koning zelf is; in Tilburg! Er zijn echt tálloze toffe buitenfestivals, maar wil je alles hoog en droog bekijken? Je kunt dineren in een reuzenrad met uitzicht over de stad! ”