Gina Pesulima
Gina Pesulima Lifestyle 26 apr 2017

5 x groots leven met weinig geld

Het leven is een feestje! Groots en meeslepend je dagen vullen kan opperbest on a budget. Metro Lifestyle tipt ‘de kleine dingen’ die een luxe gevoel geven.

Hang de slingers op…

1. Vrienden voor het leven
Vrienden zijn ware rijkdom! En ze kosten niets. Los van de keren dat jij aan de beurt bent om te trakteren (een rondje moet geven), hun verjaardagen/bruiloften/baby showers. Vraag jezelf af met welke vijf vriendinnen, vrienden je tijd wil doorbrengen; herinneringen wil maken en durf voor hun, jullie vriendschap te kiezen. Een duurzame investering máár voor de rest van je leven.

2. Gratis drank (en een hoop gelach)
Een stapavond met de meiden in het verschiet, maar (bijna) al je geld uitgegeven aan te dure biologische boodschappen? Fake een verjaardagsfeestje. Degene met de beste partyoutfit is het feestvarken. Trek de barman aan z’n mouw en vertel hem dat jullie iets te vieren hebben… Een geboortedag! Grote kans op gratis drankjes. Van het bedienend personeel en mogelijk van de mannen die jullie deze avond al dansend tegen het lijf lopen.

3. Shop slim
Ga langs vlooienmarkten: al is het alleen om inspiratie op te doen zodat je je eetkamerstoelen kunt pimpen en dus geen geld uitgeeft aan nieuwe. Of laat je verleiden tot een aankoop (spijkerjasje! zonnebril! visserspetje!). Hoe dan ook, het is altijd een goedkopere aankoop dan in de reguliere winkelstraat. En niet iedereen loopt ermee, want vintage is negen van de tien keer uniek. Ook leuk: Lena the fashion library, waar je kleding – je raadt het al – voor een fijn prijsje kunt lenen en de Rewear-app, waar je kleding kunt delen (ruilen).

4. Cultuurknallers
Meet: We Are Public, dit culturele initiatief selecteert iedere maand Amsterdam’s finest op het gebied van toneel, dans, muziek, opera, film, literatuur en beeldende kunst. En jij kunt daarvan genieten. Voor slechts €15 per maand. De CJP pas, maar dan voor iedereen! Lange leve korting op kunst.

5. Designhotels voor een prikkie
Onder de honderd euro! Metro Lifestyle tipten al eerder dé 5 sterren hotel (voor weinig) die je niet mag missen, ziehier. Gouden tip: boek nu alvast je stedentrip voor in het najaar, dan weet je zeker dat je voor een leuke prijs een vlieg/trein/busticket scoort. Inpakken en wegwezen.

En, tel wat je hebt niet wat je mist…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
5 x groots leven met weinig geld
Sluiten