Gina Pesulima
Gina Pesulima Lifestyle 19 apr 2017
Leestijd: 1 minuut

5 Redenen waarom knuffelen goed voor je is

Hoe heerlijk is het om na een lange (rot)dag geknuffeld te worden door je geliefde, een vriendin of je mams? Iedereen wil het! Deze vijf weetjes maken het knuffelen nóg fijner.

Want wist je dat…

1. Knuffelen goed is voor je gezondheid?

Tijdens het knuffelen komt er oxytocine vrij, een stofje in je hersenen. Gevolg? Je bloeddruk gaat omlaag en je voelt minder stress.

2. Knuffelen je seksleven (en dus ook je relatie) een boost geeft?

De meest onschuldige, lieve knuffels met je partner leiden in de meeste gevallen tot een vrijpartij. Een aanraking tijdens een knuffel kan ervoor zorgen dat er dopamine vrij komt. Dit hormoon verhoogt je seksuele verlangens! Oelala.

3. Knuffelen woorden overbodig maakt?

Zeg het met een knuffel! Niet iedereen staat te springen om zijn/haar gevoel onder woorden te brengen. Ook als je simpelweg een keer geen zin hebt om
te praten kan je de ander met een (innige) omhelzing net zoveel zeggen.

4. Knuffelen helpt om beter te communiceren?

Knuffelen is heel erg fijn: je bent dicht bij elkaar en dat voelt vertrouwd. En als je je vertrouwd voelt, deel je makkelijker wat er op je hart ligt. Daarbij helpt het je om ‘de juiste woorden’ te vinden én te gebruiken. Je psychische intimiteit neemt toe en je communiceert beter waardoor je relatie verbetert. Score!

5. Knuffelen gelukkig(er) maakt?

Zoals eerder genoemd, wordt tijdens het knuffelen het hormoon oxytocine aangemaakt. Ditzelfde stofje verhoogt je geluksgevoel. Dat betekent dus niet alleen een gelukkigere jij en een kostbaar moment, maar ook een fijnere relatie, vriendschap en/of familieband. Win-win-win. Dus, knuffel er flink op los.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
5 Redenen waarom knuffelen goed voor je is
Sluiten