Ondergaande zon in de Noordzee op Vlieland. / Koen Suyk | ANP PHOTO XTRA
Likeability of 5

5 keer genieten op Vlieland

Ondergaande zon in de Noordzee op Vlieland. / Koen Suyk | ANP PHOTO XTRA

Foto van 'Metro'

Metro

18 APR 2017

Vlieland is ideaal voor een nachtje, lang weekend of een hele week weg. Er is veel te doen en te zien en Vlieland is enorm kindvriendelijk. Er zitten luxehotels, mooie restaurants en als het weer meezit, kan je hier de lekkerste strandvakanties houden. Doe vast inspiratie op met deze vijf tips.

1. Badhotel Bruin

Midden in de Dorpsstraat van Vlieland zit het supermooie en gezellige Badhotel Bruin. Het hotel heeft prachtige kamers, een fantastisch restaurant, een mooie spa, goede service en een heerlijk en uitgebreid ontbijt. Ga je met de kleintjes weg? Ze hebben super-de-luxe familiekamers inclusief speelgoed en er is een kinderspeelkamer.

2. Gestrand

Als je aankomt met de boot, dan is Gestrand een van de eerste restaurants die je ziet. Het is tevens een van de mooiste. Hip, gezellig, kindvriendelijk en ze serveren heerlijke broodjes en maaltijden. De inrichting is hip en tegelijk knus en de bediening - zoals overal op het eiland -heel vriendelijk.

3. Fietsen huren

Overal op het eiland kan je fietsen huren en dit is echt een aanrader. Zo kan je in een dag het hele eiland verkennen en je vergapen aan de prachtige natuur. Fiets over bospaden, zandweggetjes langs het strand en maak een flinke tocht over de dijk.

4. Leut

Leut is een hippe koffiebar in de Dorpsstraat waar je naast heerlijke koffie en ontbijtjes ook leuk kunt lunchen, een taartje kunt eten of borrelen. De inrichting is stoer en ze hebben een gezellig (verwarmd) terras.

5. Zeehondentocht

De zwarte zeehond Lola spoelde in januari 2006 aan in Vlieland, sterkte aan en zwom daarna haar vrijheid weer tegemoet. / Juan Vrijdag | ANP

De zwarte zeehond Lola spoelde in januari 2006 aan in Vlieland, sterkte aan en zwom daarna haar vrijheid weer tegemoet. / Juan Vrijdag | ANP

Eigenlijk kan je Vlieland niet bezoeken zonder een tocht naar de zeehonden te maken. Met een supersnelle rubberboot vaar je met 40 mijl per uur rondom het eiland en de schipper vaart zo dicht mogelijk langs de zonnende robben. Als je geluk hebt, komen ze zelfs naar de boot toe en geven ze een showtje weg.


lol
user_46aed0c22a4b36748c55f5872d4a4eb98be7ee3e_avatar

Log in om een reactie te plaatsen

Views

6

Even wat anders dan de Alpen? Hier kun je ook skiën

Foto van 'Sofie Smulders'

Sofie Smulders

GISTEREN

Nu Nederland wit kleurt door het winterse weer, krijgen we steeds meer zin om de sneeuw in het buitenland te ontdekken. En dan het liefst op ski’s of per snowboard. Dat kun je natuurlijk in de Alpen doen, maar je kunt ook iets verder kijken. Wij zetten een aantal bijzondere skilocaties op een rij.

Lofoten (Noorwegen)

Uitdaging: veel minder voedsel verspillen

Uitdaging: veel minder voedsel verspillen

Handig: als je de koelkast opent en meteen op de restjes wordt gewezen. / Colourbox

Foto van 'Metro'

Metro

GISTEREN

Wie wil er nu niet 145 euro, ofwel 41 kg goed voedsel besparen? Dat kun je doen door minder eten weg te gooien. Als we restjes voedsel uit onze koelkast opeten in plaats van weggooien, dan scheelt dat op jaarbasis al gauw ruim 10 kilo voedselverspilling per huishouden.

Slim inkopen

Zo krijg je je volgende vlucht 3 stoelen voor jezelf

Zo krijg je je volgende vlucht 3 stoelen voor jezelf

Ga je binnenkort vliegen? Lees deze tip dan goed, want het zou goed kunnen dat je het jezelf een stuk comfortabeler kunt maken. / Colourbox

Foto van 'Imre Himmelbauer'

Imre Himmelbauer

GISTEREN

Vliegreizen zijn niet altijd even fijn. Vooral je medepassagiers kunnen een flinke bron van irritatie zijn. De ene keer is de man naast je verkouden, de andere keer is het koppel naast je zo klef dat je je ongemakkelijk begint te voelen. Maar met deze truc (gedeeld door een multimiljonair) kan dat verleden tijd zijn.

„First class vliegen? Dat is niet nodig", vertelt gebruiker regoapps op Reddit. „Ik boek gewoon een economy class-ticket in het midden van een rij van drie stoelen."

Schilderlessen onder het genot van een wijntje

Schilderlessen onder het genot van een wijntje

Schilderlessen onder het genot van een wijntje. Foto ter illustratie: Colourbox

Foto van 'Rosan de Vos'

Rosan de Vos

10 DEC 2017

Zou je graag willen leren schilderen maar vind je jezelf niet artistiek genoeg? Daar hebben ze daar nu een oplossing voor gevonden. Er bestaan nu schilderlessen, genaamd 'sip and paint'. Kun je onder het genot van een wijntje jezelf op het doek laten gaan.

Anders dan anders

'Mohsin is al 1000 dagen op wereldreis'

Mohsin is al in 48 verschillende landen geweest. Foto: Instagram @mohsinopwereldreis

Foto van 'Lisa Vermeij'

Lisa Vermeij

10 DEC 2017

Tot aan zijn 20e was Mohsin Amdaouech alleen nog maar op vakantie geweest in Marokko. Op zijn 25e ging hij 13 maanden op wereldreis. Het reizen beviel hem goed, zo goed dat de inmiddels reisblogger al 1000 dagen van zijn vrijheid aan het genieten is.

Na zijn studie commerciële economie wilde Mohsin graag een mooie wereldreis maken. „Hoi, ik ben Mohsin, ik heb 16.500 euro gespaard, ik ga op reis en kom pas terug als ik nog 2 euro over heb. Volg mijn reis en like mijn pagina”, schreef hij op zijn Facebookpagina Mohsin op Wereldreis. Binnen 24 uur had Mohsin op Wereldreis, zoals hij op zijn pagina's heet, al 2000 volgers en dat zijn er inmiddels meer dan 80.000. Mohsin heeft inmiddels 48 landen bezocht en zal voorlopig nog wel even op reis blijven. Duizend dagen op reis, wie droomt daar nou niet van? We spreken de globetrotter als hij net is aangekomen in Cusco, een stad in Peru. Hij slaapt de komende twee weken bij een gastgezin en gaat Spaans leren.

Hulde! Dit zwangere model siert de cover van Vogue

Foto van 'Sanne van Rij'

Sanne van Rij

8 DEC 2017

Weinig zo mooi als een zwangere vrouw op de kiek, vinden wij zo. Vogue Nederland denkt daar precies hetzelfde over. Zo wordt de cover van hun januari/februarinummer gesierd door model Rose Bertram, de vriendin van Neerlands voetballer Gregory van der Wiel.

Allereerste exemplaar

Kersttrui nog altijd immens populair

Ho ho ho, tijd voor (de) kerst(trui). / Toa Heftiba, Unsplash

Foto van 'Daisy Heyer'

Daisy Heyer

7 DEC 2017

Met de kerst in aantocht start - naast de zoektocht naar leuke kersttrends voor in de boom - ook de jacht naar die ene perfecte, spuuglelijke kersttrui. Want dat het fleurig gekleurde kledingstuk nog steeds in de mode is, dat is een feit. De kersttrui is voor de derde kerst op rij niet meer weg te denken uit ons kerstritueel.

Dat de oh zo foute, maar toch zo leuke trui, ook dit jaar weer populair is, blijkt uit cijfers van webwinkel Beslist.nl. Die signaleert dat ongeveer een miljoen Nederlanders op zoek zijn naar het perfecte, afzichtelijke exemplaar. De foute kersttrui is bezig aan een flinke opmars en de vraag ernaar is met maar liefst 360 procent gestegen in vergelijking met 2014, toen de kersttrui nog niet mainstream was.