Evie Westland
Evie Westland Lifestyle 2 mrt 2017

Young Influential #4: Igrien Liu

Jonge vloggers, bloggers en YouTubers zijn de nieuwe bekende Nederlanders. Wat drijft hen? Hoe verkopen zij zichzelf zonder authenticiteit te verliezen? Metro Lifestyle vraagt het aan hen in de nieuwe rubriek Young Influentials. Deze keer: Igrien Liu (30).

Blogger Igrien Liu ging van fiscalist naar fotograaf. Ze zei haar veilige baan in het fiscaal recht op en richtte zich vol op haar blog The Avantguardian; een luxury lifestyleblog met een focus op mode, reizen, beauty en eten. „Het is mijn passie: dit is waar ik voor wakker word in de ochtend.”

Foto: Igrien Liu

Wie?

Igrien is fotografe en content creator uit Amsterdam. Ongeveer twee jaar geleden startte ze met haar blog, sinds een half jaartje heeft ze het „professioneler aangepakt”. En dat betekent concreet: grote projecten in samenwerking met bekende merken. „Afgelopen week ging ik naar Los Angeles voor een show van Tommy Hilfiger en komende week vlieg ik naar New York met Sacha Shoes. Ja, ik mag niet klagen!”

Het gaat de Amsterdamse voor de wind. Zo werd ze vorig jaar door webshop Zalando uitgeroepen tot Creative Content Icon van Nederland. „Dat was een heel mooie bekroning op mijn werk.”

Creativiteit

Dat klinkt natuurlijk allemaal fantastisch, maar hoe pak je zoiets dan in vredesnaam aan – zodat je op een dag kunt zeggen: ik stop met mijn baan en ga mijn geld verdienen met mijn blog? „Eigenlijk ging het heel geleidelijk”, legt Igrien uit. „Ik was altijd al bezig met mijn creativiteit, met name schrijven en fotograferen. Maar ik zag niet echt hoe je er financieel van kon rondkomen, dus ik zag het meer als een hobby. Tegenwoordig is dat wel anders: iedereen kan hier een business van maken.” En zo blijkt: iedereen met een internetverbinding en een flinke dosis creativiteit, kan een online influencer worden.

Zelf omschrijft Igrien haar stijl als „feminien, minimalistisch en een beetje edgy. Maar vooral gewoon heel vrouwelijk. Ze richt zich op de zogenaamde „professionele millennial”. Die heeft „wel wat geld te besteden, gaat lekker uit eten en maakt mooie reizen”. Ze snijdt ook serieuzere onderwerpen aan. „Denk bijvoorbeeld aan artikelen als: ‘Hoe vind je jouw passie’ of ‘Hoe overwin je een burn-out?’- maar wel áltijd met een positieve insteek.”

Foto: Igrien Liu

In deze rubriek wordt iedere maand een nieuwe Young Influential aan je voorgesteld op Metro Lifestyle. Wil je meer weten of je aanmelden? Mail dan naar [email protected].

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Young Influential #4: Igrien Liu
Sluiten