Camera videoNoorwegen verkozen tot gelukkigste land ter wereld

Foto Barbara Gindl/AFP

Foto van 'Steven Musch'

Het is er misschien koud, maar dat weerhoudt de Noren er niet van om blij te zijn. Noorwegen is maandag verkozen tot het gelukkigste land ter wereld. Dat blijkt uit het World Happiness Report 2017 van de Verenigde Naties.

Vorig jaar stond het land nog op de vierde plek. Na Noorwegen volgen Denemarken, IJsland, Zwitserland en Finland. Nederland staat op de zesde plaats, gevolgd door Canada en Nieuw-Zeeland.

„De top vier landen scoren allemaal hoog op alle belangrijke factoren die geluk ondersteunen: zorg, vrijheid, vrijgevigheid, eerlijkheid, gezondheid, inkomen en goed bestuur”, aldus de samenvatting van het rapport.

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow

De top tien landen zijn allemaal ontwikkelde en welvarende landen, maar volgens het rapport is welvarendheid niet de enige factor die ertoe doet.

Sociale vangnetten

De Verenigde Staten staan op de veertiende plek op de lijst, omdat er weinig sociale vangnetten zijn en relatief veel corruptie, vergeleken met de top tien landen.

China heeft de afgelopen decennia een snelle ontwikkeling doorgemaakt, vooral op economisch vlak, maar dat vertaalt zich niet tot meer geluk. In de afgelopen 25 jaar is het land niet gelukkiger geworden. China staat op de 79e plek.

De premier van Noordwegen Erna Solberg reageerde blij op de uitslag. Hij noemde het een ‘prettige bevestiging’. „Jarenlang stond Noorwegen achter Denemarken op de lijst. Dat vertelde ik vaak in speeches tijdens diners. Nu moet ik een nieuwe speech bedenken.”


Views

1

Recept: Panettone

Recept: Panettone

Foto van 'Dagblad Metro'

Panettone

Wat is het?

Italiaanse briochecake, gevuld met gekonfijte vruchten en rozijnen, en op smaak gebracht met rum.

Kenmerken

Gewicht: 500 gram

Grootte: 20 x 25 centimeter doorsnee

Kruim: zeer compact, sappig

Benodigd materiaal

Keukenmachine met deeghaak

Grote panettonevorm (inhoud 600 gram)

Spuitzak

Bereidingstijd

Voorbereiding: 45 minuten

Rijstijd: 4 uur (1 uur eerste rijs en 3 uur narijs)

Rusten: 2 nachten

Baktijd: 45 minuten

Dit moet je leren

Kneden

Doorslaan

Tot een bol vormen

Variant

Kleine panettones: vorm stukken deeg van ongeveer 80 gram tot een bol en reken 25 minuten baktijd.

Optie zonder desem

Voor een bereiding zonder vloeibare desem, voeg 5 gram verse bakkersgist extra toe en 20 ml water.

Tip

Als de vruchten niet alle rum hebben opgenomen, laat ze dan uitlekken voordat je ze door het deeg mengt.

Het is klaar

Wanneer de panettone mooi goudbruin is.

Bewaren

1 week goed ingepakt in plasticfolie.

Voor 1 panettone

Deeg

 • 180 gram patentbloem T45
 • 50 gram volle melk
 • 40 gram suiker
 • 3 gram zout
 • 5 gram verse bakkersgist
 • 50 gram vloeibare desem (blz. 20)
 • 3 eidooiers
 • 60 gram boter

Vruchten

 • 35 gram rozijnen
 • 70 gram gekonfijte sinaasappels
 • 15 milliliter rum

Panettonemengsel

 • 90 gram suiker
 • 25 gram pralinettes
 • 15 gram meel
 • 1 eiwit

Afwerking

 • 30 gram amandelschaafsel

Bereiding

2 dagen van tevoren

 • Doe de rozijnen, de gekonfijte sinaasappels en de rum in een kom en laat ze een nacht weken.

1 dag van tevoren

 • Kneed in de keukenmachine het meel, de volle melk, de suiker, het zout, de verkruimelde gist, de vloeibare desem en de eidooiers gedurende 6 minuten op gemiddelde snelheid. Meng de in dobbelsteentjes gesneden boter erdoorheen en laat de keukenmachine op dezelfde stand draaien tot het deeg loslaat van de wand van de kom.
 • Voeg de geweekte vruchten toe en kneed op stand 1 tot ze goed zijn opgenomen.
 • Doe het deeg in een roestvrijstalen kom, dek af met plasticfolie en laat 1 uur op een warme plaats (25‑28 °C) rijzen.
 • Sla het deeg door, doe het terug in de roestvrijstalen kom, dek luchtdicht af met contact en zet een nacht in de koelkast.

De dag zelf

 • Vorm het deeg tot een bol en leg die in de panettonevorm.
 • Zet 3 uur afgedekt met een theedoek op een warme plaats (25‑28 °C) voor de narijs.
 • Verwarm de oven tot 180 °C. Maak het panettonemengsel: meng de suiker, de pralinettes en het meel in een roestvrijstalen kom. Voeg het eiwit toe en roer tot er een goed homogeen mengsel ontstaat.
 • Schep met een lepel het mengsel over de bovenkant van de panettone. Bestrooi met amandelschaafsel. Bak 45 minuten.

Uit: Kookschool Brood en Banket - Rudolphe Landemaine


Views

67

'Van een rat in m'n bed tot Q-hotel in de sneeuw'
Likeability of 5

'Van een rat in m'n bed tot Q-hotel in de sneeuw'

De feestgangers van 'Qhotel in de sneeuw'. / Foto's: Heidi Rijsdijk

Foto van 'Lisa Vermeij'

(In samenwerking met Qmusic)

Oostenrijkse bergen, sneeuw maar ook veel zon, après-ski, schnitzels, glühwein en liveoptredens van OG3NE, Jax Jones en Gavin James. Klinkt als muziek in de oren, toch?

Het Oostenrijkse Zell Am See was de afgelopen dagen het decor voor het Q-hotel in de sneeuw. Radiostation Qmusic organiseerde het festijn tot en met dinsdag voor de dertiende keer. Zelfs als je nog nooit op de latten hebt gestaan, was er genoeg te doen. Zangtrio OG3NE, singer-songwriter Gavin James en dj Jax Jones waren ingevlogen om er voor de live aanwezige luisteraars, Qmusic-dj’s en zakenrelaties van het station een muzikaal festijn van te maken. Dj Jax Jones kwam zelfs eerder van zijn huwelijksreis terug om bij het sneeuwtripje aanwezig te zijn.

'Van een rat in m'n bed tot Q-hotel in de sneeuw'

Après-ski: 'Het is vanaf de eerste minuut al een en al gezelligheid.'

Keileuke reis gewonnen

Luisteraars konden in de maand december een winterse reis winnen door een bijzonder kerstverhaal in te sturen. Lieke (25) uit Nijmegen was een van de gelukkigen. „Vorig jaar lag er op kerstavond een rat in mijn bed, doodeng! Maar wel een goed verhaal. En ik heb er nu wel een keileuke reis mee gewonnen. Het is vanaf de eerste minuut al een en al gezelligheid.” Voor luisteraars Alenka (39) en Ilona (40) was het helemaal een bijzondere trip. Ilona heeft afgelopen jaar voor het eerst kerst gevierd. Eerder kon dat nooit, omdat ze altijd Jehovagetuige was. ,,Er gaat een hele nieuwe wereld voor ons open, omdat we altijd heel streng hebben geleefd.”

Natuurtalentjes op de latten

Naast alle optredens en gezellige activiteiten zoals rodelen, een winterbarbecue en hilarische lunchquizzen, wordt er nog echt wel wat geskied. Een team van Nederlandse leraren stond elke ochtend weer te springen om Metro en alle Q-hotelgangers van de blauwe, rode of zelfs zwarte piste te begeleiden. Dennis (34) draait al heel wat jaren mee en kijkt er elk jaar weer naar uit om de Qmusic-dj’s en luisteraars les te geven. Soms zitten er echte natuurtalenten tussen. Zoals YouTuber Nanne Meijer die nog nooit eerder op ski’s had gestaan, maar na twee uurtjes als een volleerd wintersporter van de berg zoefde. Ondergetekende had er iets meer moeite mee en hield er na een stukje snowboarden op de rode piste welgeteld zestien blauwe plekken aan over. Mooi souvenir, zullen we maar zeggen.

'Van een rat in m'n bed tot Q-hotel in de sneeuw'

De zusjes OG3NE genoten met volle teugen.

Teterreteterre

s’ Avonds werd het Q-hotel omgetoverd tot een concertzaal, waar de dj’s van Q-music het publiek op heerlijke foute après-skinummertjes trakteerden. ,,Er is zo veel gezelligheid, je vergeet dan eigenlijk dat je staat te hossen op muziek die je normaal nooit luistert. En ook al sta je in zo’n warme hut te zweten in je dikke coltrui, dat maakt op dat moment allemaal niets uit. Ik vind het enig!”, aldus YouTuber Nienke Plas. En net op het moment dat je dacht ‘ik kan geen ‘teterreteterre’ meer horen’, kwam er een artiest met een spetterend optreden. De meiden van OG3NE zorgden ondanks de warme skikleding door hun prachtige performance meerdere keren voor kippenvelmomentjes. De zusjes vermaakte zich de rest van de avond trouwens prima en dansten vrolijk mee op après-skihits als Schatje Mag Ik Je Foto en Vrouwke.

'Van een rat in m'n bed tot Q-hotel in de sneeuw'

Skiën en snowboarden maakt dorstig.

Jägerbombs en water

De dansvloer is de plek waar artiesten samen staan te dansen met de luisteraars, waar Jägerbombs worden afgewisseld met water (er moet ook nog een beetje gewerkt worden). En de plek waar ‘je dansjes doet die je eigenlijk niet op je werk zou moeten doen’, aldus een luisteraar.

Het zijn Qmusic-feestdagen waar je muzikale hoogtepunten beleeft, nieuwe vrienden maakt en waar je nog jaren op kunt teren. Wanneer mogen we weer?

Binnenkort zie je op deze site een video van de reis.

'Van een rat in m'n bed tot Q-hotel in de sneeuw'

DJ Joep Roelofsen met Marieke Elsinga, die verslag deed voor RTL Boulevard.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


likelovedislike
user_7773621565689246c2f6d156935675e7e4bf47d1_avataruser_897b6947eed5a5c9f795673f14eb1c721f9b8737_avataruser_8cc99793708d42dfc8e8251235ad93e8def9c702_avatar

Views

200+

Deze stad heeft een heuse spa voor gin-lovers

Een foto van het interieur van The Gin Spa. / The Gin Spa

Foto van 'Daisy Heyer'

Alcohol en gezond zijn gaan niet per se samen, maar alcohol en een gelukzalig gevoel voor velen van ons wél. Wij sprongen dan ook een gat in de lucht toen we hoorden dat er ergens op aarde een spa is geopend die geheel in het teken staat in één van onze favoriete alcoholische versnaperingen: The Gin Spa.

Ginnige extraatjes

Heel ver hoef je niet te reizen voor de spa die nu al tot favoriete beauty-hotspot van het jaar is gebombardeerd: The Gin Spa is gevestigd in Glasgow, Schotland. Wees niet bang, want de behandelingen in deze spa worden niet uitgevoerd met het alcoholische goedje, maar bij iedere behandeling die je boekt in The Gin Spa krijg je wél een op gin-geïnspireerd extraatje.

The Gin Spa

Zo kun je een kleine behandeling boeken met de naam Just the Tonic, waar je een kop thee, een glas prosecco en een gin-cocktail bijkrijgt. Of ga voor de The Twilight Tasting, waar je niet alleen een gin-cocktail bij geserveerd krijgt, maar waarbij je na afloop ook kunt aanschuiven in de aangrenzende bar Gin71 voor een vijfgangendiner compleet geïnspireerd op gin.

De eigenaren van de spa gingen nog een stapje verder en sloegen de handen ineen met het verzorgingsmerk JustBe Botanicals, die een complete gin-inspired productlijn produceerden voor de spa.

The Gin Spa

Extra chocolade

Wat je als gast kunt verwachten? Wie binnenkomt krijgt in ieder geval altijd de vraag: hoe zou jij je willen voelen, waarna je kunt kiezen uit een ‘menu’ geïnspireerd op jouw keuze tussen blij, actief, rustig, puur, energiek en detox. En als klap op de vuurpijl krijg je bij massages en gezichtsbehandelingen ook nog een chocolade om deze gevoelens te versterken.

Wil je een bezoekje brengen aan de spa, dan moet je naar 2 Virginia Court, Glasgow. De behandelingen zijn tussen de 20 en 99 pond en kun je boeken via de website van The Gin Spa.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

16

Likeability of 6

Verdienen met het lezen van Metro-artikelen!

Foto van 'Metro'

In samenwerking met: Pabbl

Artikelen lezen op onze telefoons, dat doen we maar al te graag. De Pabbl-app plaatst, gebaseerd op jouw verkeuren, artikelen op je vergrendelscherm, en beloont je ervoor!

Eind vorig jaar bereikte Pabbl de mijlpaal van 75.000 installs. 75.000 gebruikers die kunnen verdienen aan het ontvangen van relevante advertenties op hun vergrendelscherm. Sinds kort is er ook een feature uitgerold waarmee je in plaats van advertenties, vooral artikelen ontvangt en hier ook gewoon mee kan verdienen!

Artikelen en verdienen – hoe werkt dat?
Je ontvangt een mix van content op je vergrendelscherm, het scherm waar je ongemerkt 150 keer per dag langs swiped. Nu ontvang je op dat scherm feilloos artikelen, gesponsorde wallpapers en normale wallpapers. Elke keer dat je je telefoon ontgrendelt je punten. Deze punten kun je inruilen voor leuke cadeaus in de Pabbl shop. Sinds deze feature kortgeleden is uitgerold, sluiten steeds meer nieuwssites aan voor nog betere toegespitste content, waaronder ook content van Metro dus.

Gebruikers waren sceptisch
Natuurlijk ben je sceptisch over een app waar je door het simpelweg gebruiken van je telefoon, makkelijk kunt verdienen. Maar bezoek de pagina van Pabbl in de Playstore en je ziet dat de app 50.000-100.000 installs en 4,6 sterren uit meer dan 10.000+ reviews heeft; blijkbaar doet Pabbl echt wel wat goed. Pabbl is een vergrendelscherm app, die elke keer als je je telefoon aandoet, mooie en relevante content zoals artikelen en wallpapers toont. Omdat een boel van deze content ‘gesponsord’ is, geeft Pabbl punten in ruil voor bijna elke keer dat je je telefoon ontgrendelt. Alleen bij artikelen en gesponsorde content ontvang je punten en er zitten limieten op zodat er geen bots aan worden gehangen die het scherm 24/7 wegswipen.

Installeren die hap
Het ziet er dus allemaal legit uit, installeren dan maar. Je belandt op de landingspagina en vult wat basisgegevens in en je interesses. Hierdoor wordt de content die je krijgt afgestemd op jouw persoonlijke voorkeuren. Het vergrendelscherm verschijnt, die je ontgrendelt met een soepele swipe. Vervolgens word je geleid naar de Pabbl-app waarin wordt uitgelegd wat je met je punten kan doen. Het aanbod is vrij divers: Een boel kortingen (soms tot wel 100%!!) op eten & drinken, kleding, elektronica en nog veel meer!

Lege voorraden
Kijkend naar de reviews blijkt dat je niet alles kan aanschaffen wanneer je dat wilt. De voorraden zijn vaak op. Dat komt doordat de app erg hard groeit en mensen sneller punten bij elkaar sparen dan dat ze aan producten kunnen weggeven. Het verkopen van advertenties blijkt lastiger voor Pabbl dan verwacht waardoor het lastig is om producten te financieren en komt het af en toe zelfs uit eigen zak. Maar dat kan niet voor altijd doorgaan natuurlijk. Pabbl moet nog minimaal 2x zo hard groeien willen ze de grote vraag en gespaarde punten kunnen bijbenen met nieuw aanbod.

Feiten over Pabbl:

- Pabbl is te installeren in de Playstore

- De app is Android exclusive.


like
user_5a58c6cc654b4931505d8ae3dd819f4ca6fb90ce_avataruser_384fadd091eec9bdd937419d5996ce3c53ee436a_avatar

Views

48

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow

Dit doet één kopje koffie met je hersens

Eén kopje koffie doet dus daadwerkelijk iets met je hersencellen. / Colourbox

Foto van 'Daisy Heyer'

Wat doet één kopje koffie nou echt met je hersenen? Onderzoekers Amber Kerkhofs, Huib Mansvelder en collega’s uit Portugal onderzochten of één koppie koffie nou al echt effect heeft op het brein en wat blijkt? Je kunt daadwerkelijk aan de hersenen zien dat er één kopje koffie is gedronken.

Positief bakkie

En feest voor de koffieliefhebber: het gaat om een positief effect op het brein! „We hebben gekeken naar het effect van één kopje koffie en hoe jouw hersencellen reageren op de cafeïne die daarin zit”, aldus Kerkhofs tegen Metro. „Het blijkt dat jouw hersencellen positief reageren op de cafeïne (ook in de kleine hoeveelheid van één kop koffie) als die hersencellen vermoeid zijn. Dat wil zeggen: als jij bijvoorbeeld al uren aan het studeren bent, worden je hersencellen moe. Als je dan koffie drinkt, reageren die hersencellen positief. De hersencellen communiceren dan weer met elkaar, alsof ze daarvoor niet moe zijn gemaakt.”

Een kopje koffie drinken tijdens een lang examen is volgens Kerkhofs dus helemaal geen slecht idee, maar of je nu ook echt kunt ‘bewijzen’ dat jij pas écht wakker bent na een kop koffie in de ochtend, dat kan Kerkhofs niet zeggen. „Het enige wat we zeker weten is dát er reactie plaatsvindt in de hersenen bij één kop koffie, iets wat eerder nog nooit bewezen is. Deze bevindingen kunnen in de toekomst helpen om andere effecten van cafeïne op cognitie bij de mens te begrijpen.”

Druk aan het leren? Dan is het dus helemaal geen slecht idee om een bakkie tussendoor te doen. / Colourbox

Geen proefdieren

Tevens nieuw aan het onderzoek is dat het effect van koffie voor het eerst echt is afgemeten door het gebruik van menselijke hersencellen in plaats van die van proefdieren. „Normaal worden voor dit soort onderzoeken muizen en ratten gebruikt”, legt Kerkhofs uit. „Maar voor dit onderzoek konden wij door een samenwerking met het VU Medisch Centrum gebruikmaken van menselijk hersenweefsel verkregen uit onderzoek naar epilepsie.”

Kerkhofs vervolgt dat ze daardoor ook kunnen zien dat de reactie op één kopje koffie bij mensen anders is dan bij dieren. „Bij dieren zorgt cafeïne dat de hersencellen die signalen versturen actief worden. Bij mensen blijkt het dus vooral om ontvangende cellen te gaan en alleen als de cellen vermoeid waren, heeft cafeïne effect. Met dit onderzoek wordt dus niet alleen duidelijk dat één kopje koffie al effect kan hebben op je hersenen, maar ook dat een muizenbrein geen verkleinde versie van het menselijk brein is. En dat het dus van belang is om bepaald onderzoek - bijvoorbeeld naar het effect van stoffen - te doen op menselijk weefsel.”

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

100+

Recept: Preiquiche met geitenkaas

Recept: Preiquiche met geitenkaas

Foto van 'Dagblad Metro'

Preiquiche met geitenkaas

Voor een grote rechthoekige quiche (ongeveer 20 x 30 cm). Een vorm met losse bodem is het handigst.

Voor het deeg

 • 200 gram patentbloem
 • 100 gram koude boter, in blokjes gesneden
 • 30 gram volvette roomkaas
 • 20 gram kashkaval (of pecorino), geraspt
 • 1 biologisch ei
 • 1 eetlepel olijfolie
 • 1 eetlepel azijn
 • Een mespunt tafelzout

Voor de vulling

 • 2 kleine preien (ongeveer 400 gram rauwe prei voor ongeveer 250 gram gekookte)
 • 2 teentjes knoflook, gepeld en gehalveerd
 • 20 gram ongezouten boter
 • 1 eetlepel olijfolie
 • een mespunt tafelzout
 • een mespunt peper
 • 2 takjes verse tijm

Voor de saus

 • 2 biologische eieren
 • 200 milliliter double cream of slagroom
 • 1/2 theelepel tafelzout
 • Een flinke mespunt versgemalen zwarte
 • Peper
 • 150 gram geitenkaas

Ik maak het deeg in een keukenmachine met het metalen mes of met een apart plastic mes (je kunt het ook met de hand maken, maar kneed het niet te lang door). Doe de ingrediënten in de keukenmachine en pulseer totdat je een grove bal hebt. Druk het deeg iets plat en wikkel het in plasticfolie. Zet minimaal 30 minuten in de koelkast (en maximaal 48 uur).

Snijd de prei in dunne ringen en was die goed. Ik dompel ze gewoonlijk 10 minuten onder in koud water, schud even en til de preiringen uit de kom; zo blijft het gruis achter in de kom. Smoor de prei in 10-15 minuten gaar op laag vuur in een koekenpan met de knoflook, boter, olijfolie, het zout, de peper en de takjes tijm. Schep af en toe door. Laat afkoelen en haal de takjes tijm eruit.

Verwarm de oven voor op 200 °C/180 °C heteluchtoven/gas stand 6. Bestuif het werkvlak lichtjes met bloem en rol het deeg uit tot een lange rechthoek van ongeveer 35 x 25 cm. Bekleed de vorm met het deeg en laat het een beetje over de rand hangen (het deeg krimpt iets, zo kun je ook makkelijker het deeg vullen zonder dat de vulling eruit loopt). Zet 15-30 minuten in de koelkast.

Dek het gekoelde deeg af met bakpapier en vul met bakbonen, rijst of gedroogde bonen die ergens achter in de kast liggen en die je nooit gebruikt. Bak 15 minuten in de oven en haal de quichebodem eruit. Til voorzichtig het bakpapier met de bakbonen uit de vorm.

Klop de eieren met de room, het zout en de zwarte peper los. Leg de prei in een laag op de quichebodem. Snijd of verkruimel de geitenkaas en verdeel gelijkmatig over de prei. Giet daarna het eimengsel erover.

Verlaag de oventemperatuur naar 180 °C/160 °C heteluchtoven/gas stand 4 en zet de quiche in het midden van de oven. Bak de quiche 25-30 minuten tot het deeg aan de randen mooi goudbruin is en de vulling gestold is. Draai de quiche halverwege om ervoor te zorgen dat hij egaal gaart. Laat nog minstens 20-30 minuten in de vorm afkoelen en haal hem er dan voorzichtig uit.

Snijd het teveel aan deeg langs de rand van de springvorm af en druk de bodem voorzichtig omhoog om te quiche los te maken van de rand. Serveer warm of koud. Je hebt er echt niks anders bij nodig, maar je kunt hem serveren met een frisse groene salade.

Uit: Honey & Co - Ons bakboek - Sarit Packer, Itamar Srulovich


Views

24

Vergeet vliegen: Straks kun je naar Londen treinen
Likeability of 6

Vergeet vliegen: Straks kun je naar Londen treinen

Een trein van Eurostar. / ANP

Foto van 'Imre Himmelbauer'

Wil je eens naar Londen, maar heb je vliegangst of gewoon geen zin in het gedoe van een vliegreis? Dan heeft Eurostar binnenkort een oplossing. Dat bedrijf wil over een paar maanden een directe trein tussen Londen en Amsterdam laten rijden. Tussendoor stopt de trein ook bij het Franse Lille, Brussel en Rotterdam.

Daarmee wil het bedrijf de directe concurrentie aangaan met goedkope vliegmaatschappijen. Voor een enkeltje tussen de twee steden zal je waarschijnlijk rond de 62 euro moeten betalen. Voor een retourtje zou men naar verluidt ongeveer 112 euro rekenen.

Brussel

Het is nu ook al mogelijk om met de trein naar Londen te gaan, maar dat vergt nu nog een overstap in Brussel. Daardoor kost het nu tussen de 4,5 en 5 uur om met de trein van de Nederlandse naar de Engelse hoofdstad te reizen. Dat zal met de nieuwe lijn van Eurostar waarschijnlijk minder dan 4 uur worden.

Dat is nog steeds een stuk langer dan de reistijd die je met een vliegtuig hebt (ongeveer één uur), maar met het gedoe dat bij vliegen komt kijken (in- en uitchecken, reistijd van en naar vliegvelden) zou het qua tijd weleens een waardig alternatief kunnen zijn voor vliegen.

Bovendien is het comfortabeler en relaxter om met de trein te reizen, stelt Eurostar-oprichter Mark Smith: „Het wordt straks mogelijk om binnen 3 uur en 50 minuten tussen Londen en Amsterdam te reizen”, vertelt hij aan Daily Mail. „Onderweg kun je werken en relaxen met tafels en wifi, op een manier die niet mogelijk is in een vliegtuig.”

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


like
user_04af0f5807548e07ebb4030760fb48c375d3473f_avataruser_8840655735abe3aee486e069ab7f5e76bedb6849_avatar

Views

100+