Warenhuis stopt met verkoop kledinglijn Ivanka Trump

3 februari 2017 om 21:49Daisy Heyer
Warenhuis stopt met verkoop kledinglijn Ivanka Trump
Ivanka Trump. / Getty Images

Warenhuis Nordstrom stopt met de verkoop van de kledinglijn van Ivanka Trump. Dat meldt het bedrijf donderdag.

Een woordvoerder van het hoofdkantoor van Nordstrom heeft aan Fox News bevestigd dat ze stoppen met de verkoop van kleding en accessoires van de kledinglijn van Ivanka. Reden voor de stop? ,,Teleurstellende verkoopcijfers", aldus de woordvoerder.

De stop van de verkoop komt na een wekenlange Amerikaanse campagne die bekendstaat als Grab Your Wallet, waarin werd opgeroepen tot een boycott van verkopers die spullen van Ivanka of Donald Trump verkopen. In november gooide Nordstrom er nog een respons uit via social media, nadat het bedrijf een brief had gekregen waarin werd gevraagd om te stoppen met de verkoop van het merk. ,,Wij hopen dat de verkoop van producten niet verkeerd wordt opgevat en begrepen als steun voor een politieke positie. Dat is het niet", aldus het statement.

Nordstrom lijkt nu toch gezwicht, maar volgens de woordvoerder is dat niet omdat het merk bij een 'Trump' hoort. ,,De beslissing om te stoppen met de inkoop van een merk wordt ieder seizoen genomen. We leveren duizenden merken en snijden daarin altijd zo'n 10 procent per jaar, op basis van verkoopcijfers."

Benieuwd wat voor kleding Ivanka verkoopt onder haar naam? Neem een kijkje op haar eigen website, waar het merk nog wel te zien is.