Alice Boothby
Alice Boothby Lifestyle 8 feb 2017 / 13:04 uur

Donita (9) zoekt nier voor haar zieke moeder

De 9-jarige Donita Vissers uit Breda deed dinsdagavond een emotionele oproep op Facebook. De moeder van het meisje ligt in het ziekenhuis en heeft dringend een nieuwe nier nodig.

De moeder van Donita heeft eerder een niertransplantatie ondergaan, maar die nier werd afgestoten. Hoewel de vrouw op de spoedlijst staat, wordt de zoektocht naar een nieuwe nier bemoeilijkt omdat de vrouw de bijzondere bloedgroep 0-positief heeft, met veel antistoffen. Er zou een kans zijn van 1 op 1000 dat iemand in de directe omgeving een soortgelijke bloedgroep heeft.

Volgens Donita dialyseert haar moeder al een aantal jaar, wat erg slopend is. „Mama kan niet meer functioneren zoals het hoort.”

Emotioneel gedicht
In de video leest Donita een gedicht voor. „Een nier voor mijn mama, doet mij veel verdriet. Al is er niemand die dit aan mij ziet. Ziekenhuis in, ziekenhuis uit en nog steeds komen we niet vooruit. Jaren van dialyseren, dat gaat je niet zitten in de koude kleren. Ik vraag voor mama een nieuwe nier, daarmee doe je ons een groot plezier. Er zal in deze wereld toch iemand zijn die alle problemen weg kan nemen en vooral de pijn.” De video is inmiddels bijna 10.000 keer bekeken.

Graag zoveel mogelijk delen
Het meisje sluit haar boodschap af met: „kan en wil je hulp bieden, stuur me dan een privébericht a.u.b. Graag zoveel mogelijk delen.”

Gepostet von Noodkreet Donita am Dienstag, 7. Februar 2017

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Donita (9) zoekt nier voor haar zieke moeder
Sluiten