Floor Gijsbertse
Floor Gijsbertse Lifestyle 12 jan 2017

Zóveel kost de tutu van Carrie Bradshaw

In de allereerste aflevering van de HBO-serie Sex and the City maakten we kennis met de roze tutu van hoofdrolspeelster Carrie Bradshaw. De prijs van deze iconische outfit uit de serie – vol met designerkleding – is onthuld.

Legendarische tutu

Een roze topje van tricot-materiaal en daaronder een klassieke lichtroze tutu. In combinatie met de krullenbos van actrice Sarah Jessica Parker was het geheel nogal jaloersmakend. Deze outfit was in de intro van elke aflevering te zien. Zo paradeerde Carrie in de intro door de straten van New York in haar tutu totdat er een bus langsreed en er een plas water met vuil op haar rok kwam.

Peperduur versus spotgoedkoop

Waar de actrice zowel in als buiten de serie bekendstaat om haar peperdure kledingsmaak en gedurfde outfits, was het prijskaartje van de tutu waarschijnlijk het allerlaagst uit de serie. De kostuumontwerpster van de serie, de geroemde Patricia Field, heeft aan website WWD (Women’s Wear Daily) een boekje opengedaan over de kosten van deze iconische tutu. Zo vertelt ze: „Het rokje kostte 5 dollar en lag in één van de bakken op de kostuumafdeling van de serie. Sarah Jessica Parker was dolenthousiast en wilde de tutu dragen, maar de producers waren niet meteen overtuigd. Gelukkig hebben ze naar haar geluisterd, want dat rokje heeft wereldwijd miljoenen fashionista’s inspiratie bezorgd.”

5 dollar dus, dat is omgerekend nog geen 5 euro. Ware fashioniasta’s hebben destijds vast al het broodnodige zoekwerk gedaan om eenzelfde outfitje voor een klein prijsje te scoren, maar dat ook deze exacte tutu zo weinig kost, is toch goed nieuws.

https://www.youtube.com/watch?v=1q8jyNc13GI

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Zóveel kost de tutu van Carrie Bradshaw
Sluiten