Puck Roest
Puck Roest Lifestyle 31 jan 2017
Leestijd: 1 minuut

Spijkers en Spijkers tonen denim tijdens feestshow

In een overladen Gashouder op het Westergasterrein toonden Spijkers en Spijkers zaterdagavond hun eerste denimcollectie. Het was precies wat we van de zussen hadden kunnen verwachten. Kleurrijk en stoer, mét een vrouwelijke touch.

Het heeft ‘even’ geduurd maar zaterdagavond lanceerden de tweelingzussen Spijkers tijdens de Amsterdam FashionWeek eindelijk een eigen spijkercollectie, bestaande uit 25 items. „We hebben al in een aantal collecties een paar jeans items gevoerd en de knipoog naar ‘spijkerbroek’ was al vaak gehint en gemaakt”, vertelde Truus eerder aan Amsterdam FashionWeek.

Nu was het moment dus eindelijk daar. Naast stoere spijkerbroeken, liet het ontwerpersduo ook een aantal fleurige jurken met mooie prints zien. Vrouwelijk en ready-to-wear. Toch wisten de dames aan iedere creatie een stoer, ietwat mannelijke element toe te voegen, zoals een gilet of een boord van een blouse.

Dansfeestje

Het einde van de show was alles behalve traditioneel. Deze werd namelijk afgesloten met een spectaculair feest, met dansers, ballonnen en champagne. Ook Timor Steffens liet zijn gezicht zien. Vervolgens werd het publiek uitgenodigd om hun danskunsten te tonen op de catwalk. Natuurlijk werd er in eerste instantie vertwijfeld gereageerd maar uiteindelijk bleek de runway een prima dansvloer.

Het modefestijn was een voorproefje op Dillih, een urban en electronic dance festival dat op 4 maart 2017 voor het eerst wordt georganiseerd in de RAI.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.