Oei! 9 januari: grootste kans dat mensen vreemdgaan

8 januari 2017 om 17:59Lisa Vermeij
Oei! 9 januari: grootste kans dat mensen vreemdgaan
Foto: Colourbox

Volgens datingsite Gleeden blijkt dat de tweede maandag na kerst dé dag is dat de meeste mensen vreemdgaan. Dat valt dit jaar op 9 januari.

Januari staat nu niet bepaald bekend als de gezelligste maand van het jaar: onze bankrekening is nog aan het bijkomen van alle kerstinkopen, we moeten weer gezond leven en sporten, het is koud en de zomer is nog ver weg. En dat lijken de perfecte omstandigheden om eens een scheve schaats te rijden.

Heb je een relatie en vertrouw je je vriend/vriendin niet helemaal? Dan is het misschien slim om hem/haar aanstaande maandag extra goed in de gaten te houden. Gleeden is een datingsite speciaal voor getrouwde mensen, de website heeft al 3 miljoen leden, maar in januari neemt het aantal nieuwe gebruikers toe met 320% toe, meldt Metro.UK.

39 jaar leeftijd waarop meeste mensen vreemdgaan

Volgens de datingsite gaan de meeste mensen vreemd op 39 jarige leeftijd. Ook zouden mensen waarvan hun vader is vreemd gegaan zelf eerder vreemd gaan. En als we Gleeden mogen geloven is 9 januar dus geen feestdag, maar de dag waarop veel mensen net even buiten de deur snoepen. Hoe dat kan?

 

Waarom 9 januari?

Volgens Gleeden-communicatieredacteur Solene Paillet komt dit door de tijd van het jaar. December is net achter de rug en tijdens die maand heb je veel tijd (en geld) aan je partner besteed. Dit kan leuk zijn, maar bij sommige stellen kan het juist ook zorgen voor ergernissen, verveling en verwijdering. De sleur slaat toe en tja als zich op 9 januari dan ineens een lekker hapje aanbiedt...