Floor Gijsbertse
Floor Gijsbertse Lifestyle 3 jan 2017

Dit is de meest voorkomende verjaardag wereldwijd

Ben jij dol op verjaardagen, maar vergeet je ze vaak en ben je Facebook daarom gigantisch dankbaar voor de verjaardagherinneringen? Grote kans dat je de wetenschap net zo dankbaar bent voor het volgende onderzoek.

Taart

Onderzoekers aan Harvard University hebben onderzoek gedaan naar de meest voorkomende verjaardag. Want zoals bekend zijn er veel maanden waarin ineens de halve wereld jarig lijkt te zijn. Maar volgens de onderzoekers springt vooral één specifieke dag eruit: 16 september. Dus als je deze voortaan in je agenda omcirkelt, dan kan je eigenlijk altijd wel iemand in je omgeving feliciteren, schrijft Unilad.

Het onderzoek

Om tot deze datum te komen, hebben de wetenschappers de koppen in grafieken en statistieken gestoken. Ze hebben een grafiek gemaakt waarbij alle geboortes op elke dag met lichte (minder voorkomend) en donkere (veel voorkomend) vierkantjes werd aangegeven. De grafiek toonde vervolgens de verschillen tussen de lichte en donkere vierkantjes. Zo blijkt dat geboortes vooral in de zomer en de herfst vaak voorkomen, waardoor er dan ook meer verjaardagen zijn. Dit kan komen doordat mensen die een zwangerschap willen ‘plannen’ liever geen kinderen baren in de winter omdat het dan te koud is.

Dus vergeet 16 september niet!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Dit is de meest voorkomende verjaardag wereldwijd
Sluiten