Metro
Metro Lifestyle 24 dec 2016 / 14:25 uur

Zo kom je de vakantie met de kinderen wel door

Het is weer zover. De kinderen hebben weer eens vakantie. Sneeuwen gaat het niet, ijs ligt er ook niet en verveling ligt op de loer. Metro helpt je om de hersftachtige kerstvakantie met het kroost gezellig door te komen door wat tips op een rijtje te zetten die net even iets anders dan anders zijn.

  • Maak je eigen spelletje! Bijvoorbeeld ganzenbord, met unieke opdrachten. Je pakt een vel papier en tekent er 60 hokjes op, in een slangvorm. Op minimaal 6 hokjes teken je een plaatje waar een opdracht aan verbonden is. Denk aan: haal wat te drinken voor iedereen, ren een rondje om de tafel, zing een liedje, ga drie stapjes terug. Slaap uit (sla beurt over) etc. Gebruik een dobbelsteen en pionnen van een ander spel!
  • Ga 3D koekjes bakken! Niets fijner dan de geur van vers gebakken koekjes in huis. Probeer nu de nieuwste trend en ga 3D koekjes bakken. Hiermee kun je de onderdelen na het bakken als een puzzel in elkaar zetten tot een staand figuurtje. Cookies4fun heeft een bakset waarmee je vrolijke 3D bloempotkoekjes kunt bakken. Versier ze samen en dan natuurlijk lekker opeten onder het genot van warme chocolademelk of een kopje thee.
  • ​Laat je kind z’n eigen kerstengeltjes maken van handafdrukken. Heerlijk even met de handen helemaal plat in de verf. Doop beide handen in de (witte) verf en zet ze naast elkaar op een gekleurd papiertje, verf er een jurkje en hoofdje bij, en je hebt je eigen kerstengel.
  • Ga binnen picknicken. Alle stoelen en tafels aan de kant, kleed op de grond, zomers muziekje erbij, lekkere hapjes erbij en je bent klaar.Maak een schilderij met z’n allen. Je kunt natuurlijk zelf een schilderij maken, maar leuker is het om samen een schilderij te maken, Begin zelf, en na een bepaalde tijd wissel je de doeken om en ga je verder met het schilderij van de ander. Levert gegarandeerd unieke schilderijen op!
  • Maak een sokpop. Oude sokken versieren met textielstiften, garen en plakoogjes. Verzin vervolgens een verhaal met je nieuwe karakters en geef vervolgens een voorstelling met de nieuwe poppen.
  • Maak een disco. Gordijnen dicht, lampen en disco-outfit aan en samen dansen op jullie favoriete liedjes. Sla K3 maar een keertje over, het mag soms ook leuk voor jou zijn.Geef de kinderkamer een metamorfose. Kijk op pinterest voor nieuwe inspiratie en geef alles een nieuw plekje!
  • Maak dierensleutelhangers. Je hebt vast nog wel plastic diertjes liggen waar niet meer mee gespeeld wordt. Verf ze in een egale kleur, maak er een gat in (gebruik een spijker en hamer om een gaatje te maken) en draai er een klavierhaakje in en verander ze zo in een hippe sleutelhanger.
  • Vergeet de computer en tablet en schrijf weer eens een echte brief, of maak eigen postkaarten. Stuur ze naar familie en vrienden, want zeg nu zelf, wie vind het niet leuk om post te krijgen? En wie weet krijg je wel een brief terug.
  • Maak egeltjes van klei, Je kunt plakoogjes gebruiken en een kraaltjes voor het neusje. Steek er zaadjes (bijvoorbeeld pompoenzaadjes of zonnebloempitten) in als stekels. Na het drogen kun je er nog voor kiezen om de egels een leuk kleurtje te geven met verf.
  • Pimp saaie kleding. Heb je nog shirts in de kast die best een kleurtje kunnen gebruiken? Koop textielverf en ga aan de slag om eigen creaties te maken. Bijvoorbeeld een regenboog, de Eiffeltoren, of het lievelingsdier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zo kom je de vakantie met de kinderen wel door
Sluiten