Floor Gijsbertse
Floor Gijsbertse Lifestyle 15 dec 2016
Leestijd: 1 minuut

Utrechts museum is op zoek naar deze H&M-jas

De Zweedse modeketen H&M slaat elk jaar de handen ineen met een grote designer of modehuis. Dit jaar was het aan het Japanse label Kenzo, maar in 2012 was dat Maison Martin Margiela. En precies die samenwerking heeft voor een zoektocht gezorgd op het internet.

Zoektocht

Het Centraal Museum in Utrecht heeft een oproep geplaatst. Ze zijn namelijk drastisch op zoek naar de mooie dekbedjas uit de collectie Maison Martin Margiela x H&M. Deze jas draagt dezelfde snit en stijl als het origineel, de couture variant uit 1999 is volledig gemaakt van dekbedden. En precies dit H&M-item heeft het museum nodig voor een speciale modetentoonstelling waar onder andere confectie-ontwerpen van grote ontwerpers de boventoon voeren.

De tijd dringt

De tentoonstelling opent aankomende zomer al, dus de tijd dringt voor modeconservator Ninke Bloemberg. Mocht je toevallig deze jas in je kast hebben, en hem uit willen lenen aan het museum? Dan kun je Ninke een mailtje sturen op [email protected].

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Utrechts museum is op zoek naar deze H&M-jas
Sluiten