Floor Gijsbertse
Floor Gijsbertse Lifestyle 22 dec 2016

Transgendermeisje filmt heftige gezichtsoperatie

De 20-jarige transgender Stef Sanjati uit Toronto heeft onlangs een operatie gehad waar ze al een heel lange tijd van droomde. Ze filmde het heftige voor- en natraject van haar operatie.

Crowdfundactie

Van kleins af aan voelde Stef al dat er iets niet klopte. Ze voelde zich veel meer vrouw dan man. Na een langslepend traject waarbij ze onder andere hormooninjecties kreeg om de mannelijke hormonen te stoppen en de vrouwelijke hormonen aan te maken, besloot ze dat ze nog een laatste zetje nodig had: een gezichtsoperatie. Voor de operatie kostte het haar minimaal vijf uur om make-up aan te brengen zodat ze zich op haar gemak voelde met hoe ze eruitzag. Omdat de kosten voor een operatie als deze bizar hoog zijn (45.000 dollar), startte ze een crowdfundingcampagne op GoFundMe. Stef spaarde zelf 13.000 dollar bij elkaar en kreeg daar 32.000 dollar bij van duizenden weldoeners die haar via de website hebben gesteund.

Van mannelijke naar vrouwelijke trekjes

„Als ik wakker word en in de spiegel kijk, voelt het voor mij alsof ik mijn favoriete computerspel elke dag opnieuw speel. Terwijl ik niet verder kom dan het eerste level, ik ga alleen maar terug. Je haalt nooit je einddoel: het laatste level”, vertelt ze in de video. De operatie moet typisch mannelijke trekjes in het gezicht verzachten en verruilen voor zachte vrouwelijke trekjes. De intense en vooral pijnlijke operatie bevat onder andere een wenkbrauwlift, wangimplantaten, een neuscorrectie en een lipvergroting.

Op film

Om al haar crowdfunders te bedanken, besloot Stef het hele traject te filmen. Op de dag van de operatie gaat de camera aan en legt ze bijna elk moment vast. Vlak na de operatie is haar hele gezicht onherkenbaar en gewikkeld in verband. De tweede dag is haar gezicht zo gezwollen dat ze onherkenbaar is, de derde dag gaat ze kapot van de pijn. Op haar Instagramaccount en YouTube-account houdt ze een verslag bij van haar herstel. Inmiddels is de operatie zes dagen geleden.

Maar deze intens pijnlijke operatie is nog niet het einddoel van Stef. Uiteindelijk wil ze ook een geslachtsveranderende operatie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Transgendermeisje filmt heftige gezichtsoperatie
Sluiten