Floor Gijsbertse
Floor Gijsbertse Lifestyle 8 dec 2016
Leestijd: 2 minuten

Ontwerpers weigeren plussize model kleding te lenen

Op het januarinummer van de Britse Vogue staat het plussize topmodel Ashley Graham (28). En uiteraard heeft het modeblad een schat aan modemerken in huis gehaald om het model te kleden voor de covershoot. Maar dat ging niet bepaald zonder slag of stoot, onthult de hoofdredacteur van het blad.

Geen kleding voor Ashley

Ashley heeft niet zoals de meeste modellen een klein maatje, vandaar de titel plussize model. Maar tot haar grote verbazing stuitte hoofdredacteur Alexandra Schulman op een vervelende situatie. Ontwerpers meldden zich niet rijendik om een plaatsje op de cover van Vogue te bemachtigen, maar veel bekende ontwerpers weigerden om het model te kleden. Ze wilden dan ook geen kleding uitlenen aan het modeblad en het topmodel.

Maar…Vogue

Het is inmiddels wel bekend dat niet ieder merk aan elk model of grootheid kleding wil uitlenen. Maar als je een telefoontje van Vogue krijgt met het verzoek om kleding uit te lenen, voor de cover nota bene, verwacht je dat het gros van de designers toehapt en een pakket met kleding richting het hoofdkwartier stuurt. Maar dat was niet het geval, en Alexandra uitte haar onvrede over dit voorval in het voorwoord van hetzelfde Vogue-nummer. „Ik vind het vreemd dat de rest van de wereld graag wil dat mode een bredere definitie van fysieke schoonheid omarmt, terwijl sommige van onze bekendste modemerken zich juist in tegenovergestelde – en in mijn mening zeer onverstandige – richting bewegen.”

Maar uiteraard waren er ook designers en merken die geen moeite hebben met een maatje meer. Zo stuurde modemerk Coach een lading kleding en accessoires op voor de covershoot van Ashley. In de onderstaande video van Vogue leest Ashley enkele comments op haar sociale media voor, die niet bepaald met een vriendelijke pen geschreven zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ontwerpers weigeren plussize model kleding te lenen
Sluiten