Evie Westland
Evie Westland Lifestyle 16 dec 2016

Nederlandse single ziet op tegen feestdagen

Happy single of niet, tijdens de feestdagen willen we graag een liefje om tegenaan te kruipen. Een grote meerderheid van de vrijgezellen zou de feestdagen een stuk leuker vinden met een partner.

Dat blijkt uit onderzoeken van Lexa en Parship. Beide datingsites vroegen de Nederlandse singles naar hun bevindingen rond de feestdagen. Over de irritaties tijdens het kerstdiner, het niet hebben van een wederhelft en de wensen voor het nieuwe jaar.

Verliefd worden

Bij de meerderheid staat ‘verliefd worden’ bovenaan hun wensenlijstje voor 2017. Opvallend is dat singles dat nog liever willen dan een mooie vakantie, vrije dagen van de baas en samen zijn met familie. Ruim 60 procent vindt de decembermaand minder leuk zonder partner en 10 procent vindt er zelfs ‘niets aan’.

Dat zou zomaar eens te maken kunnen hebben met het feit dat de vrijgezellen zich nogal in het nauw gedreven voelen tijdens deze dagen. Een op de acht heeft weleens gelogen over een date, gewoon om ‘van het gezeur van anderen’ af te zijn.

Waylon

De opmerkingen ‘er komt vast wel weer iemand’, ‘hoe kan zo’n leuk mens zoals jij nu alleen zijn?’ en ‘wordt het niet eens tijd voor een nieuwe relatie’ vinden de singles het irritantst.

Als de mannen mogen kiezen, zouden ze overigens het liefst hun kerstonbijtje nuttigen met Geraldine Kemper. Voor de vrijgezelle dames is Waylon de meest geliefde partner voor de feestdagen. Met wie zou jij het liefst een beschuitje eten op eerste kerstdag?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Nederlandse single ziet op tegen feestdagen
Sluiten