Floor Gijsbertse
Floor Gijsbertse Lifestyle 13 dec 2016
Leestijd: 1 minuut

Nederlands jeansmerk laat jou de prijs bepalen

Wat zijn jouw eisen wanneer je een nieuwe spijkerbroek op de kop tikt? Kijk je naar de dikte van de denim, de prijs, de kwaliteit of waar hij gemaakt is? Het Nederlandse merk Mud Jeans laat jou de prijs bepalen, maar zet je ook aan het denken.

Jij kiest de prijs

Het jeanslabel weet net als wij dat de kledingindustrie niet veel goeds doet aan onze aardkloot. En precies dat zien ze als een unieke kans om hun jeans aan de man te brengen. Zo zijn er verschillende manieren hoe je een jeans bij Mud Jeans kunt aanschaffen. Je kunt er eentje kopen voor een lage prijs (20 euro goedkoper dan de volle prijs), maar je kunt er ook voor kiezen om de volledige prijs te betalen voor de jeans. Bij de tweede optie wordt de 20 euro die jij dus meer betaalt gedoneerd aan de medewerkers in de fabriek in Tunesië, waar de jeans worden gemaakt.

Onverconsumptie

Mocht je juist snel uitgekeken zijn op een jeans en wil je juist het maatschappelijke probleem overconsumptie met beide handen aanpakken, dan heeft het label nog een optie voor je. Je kunt namelijk een jeans huren. Je betaalt per maand een bepaald bedrag, en wanneer je het model beu bent, krijg jij een nieuwe broek en recycled Mud Jeans het materiaal om het opnieuw te kunnen gebruiken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.