Alice Boothby
Alice Boothby Lifestyle 27 dec 2016

Moeder loopt 40 km door de sneeuw voor hulp gezin

Het klinkt als een kerstwonder: een Amerikaans gezin kreeg autopech in een besneeuwde en geïsoleerde Grand Canyon. Moeder Karen ging op zoek naar hulp en dat werd een helse wandeling van ruim veertig kilometer.

Karen Klein kan het gelukkig nog navertellen aan NBC News, vanuit een ziekenhuisbed in Utah. Afgelopen week was Karen onderweg met haar man en 10-jarige zoon, toen hun auto kwam vast te zitten in de modder. Omdat de familie geen bereik had besloot moeder Karen op zoek te gaan naar een passerende auto. Wat een onschuldige wandeling leek, werd een helse zoektocht van 36 uur lang.

Wat Karen alleen niet wist, was dat de wegen in de Grand Canyon waren afgesloten wegens het winterse weer. Uren later stond Karen in het pikkedonker in de sneeuw. Ze droeg geen snowboots en haar enige proviand was een zakje Cheerios. Karen sliep niet, bang om dood te vriezen en tot overmaat van ramp verloor ze op een gegeven moment haar schoen in de sneeuw.

„Achteraf gezien, had ik me beter moeten voorbereiden", vertelt de moeder vanuit haar bed. „Ik had geen idee dat alle wegen en de bezoekerscentra waren gesloten." Om te kunnen overleven at ze gesmolten sneeuw en kleine takjes. De situatie werd voor de dappere moeder steeds nijpender: ze had geen kracht meer om een stap te zetten en haar tenen vroren er zowat af.

Met zonder tenen

Vader en zoon besloten in actie te komen nadat ze urenlang niets van Karen hadden vernomen. De twee liepen de andere kant op, tot ze eindelijk bereik hadden en de hulpdiensten konden inschakelen. Die hebben vader, zoon en later ook moeder Karen getraceerd.

De tenen van Karen zullen in alle waarschijnlijkheid afgezet moeten worden, maar dat kan haar niets schelen. „Het had allemaal veel erger gekund. Ach, wat zijn een paar tenen nou? Ik maak me er geen zorgen om."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Moeder loopt 40 km door de sneeuw voor hulp gezin
Sluiten