Floor Gijsbertse
Floor Gijsbertse Lifestyle 19 dec 2016
Leestijd: 2 minuten

Instagram blokkeert vrouw om vunzige foto’s stalker

Instagram staat bekend om zijn nogal preutse regels als het aankomt op foto’s. Zo zijn tepels een absolute no go, en bloot over het algemeen is eigenlijk al een reden om in de gevaren zone te belanden. Zo ondervond ook de Duitse Wanja Lange.

Vunzige kiekjes

Wanja runt een hip hop blog en PR-bedrijf met de naam ‘I Still Love Her’. Haar Instagram gebruikt ze met name voor promotie, haar blog en uiteraard een flinke kluit selfies. Maar sinds een tijdje sturen mannen haar ook selfies, en helaas zijn die niet van een gezicht. De afgelopen twee jaar heeft ze rond de 30-40 ongevraagde piemelfoto’s en ongepaste berichtjes ontvangen. Afgelopen maandag ontving ze de zoveelste piemelfoto van een compleet onbekende man in haar Instagram-inbox. Ze besloot het vunzige kiekje te delen met haar 35,5 duizend volgers. „Ik heb hetzelfde een paar maanden geleden gedaan, toen ik er klaar mee was dat ik helemaal niets kon doen tegen deze piemelfoto’s”, vertelt Wanja aan Metro UK.

https://www.instagram.com/p/BNxFDQkjxYM/

Piemelfoto

Het werkte! Door haar actie kreeg Wanja een tijdje wat minder foto’s. Maar afgelopen week was het weer raak, een man die Paul heet stuurde haar een foto van zijn geslacht. „Ik heb er niet eens over nagedacht of ik de foto zou delen. Iedereen die mij ongevraagd foto’s van zijn piemel stuurt deel ik vanaf nu met al mijn volgers." Ze deelde de foto van Paul op haar tijdlijn en heeft als geste zijn piemel met koddige penstrepen bedekt voor de Instagramwereld.

Foto: Instagram @Istillloveherdotde

Geblokkeerd

En dat is haar goed recht zou je zeggen. Maar sommige volgers van Wanja waren niet te spreken over de penisfoto’s. Enkele volgers hebben haar gerapporteerd bij Instagram, met als gevolg dat Instagram haar account geblokkeerd heeft, zonder enige waarschuwing of aankondiging. Het enige dat Wanja te zien kreeg was een pop-up berichtje waarin stond vermeld dat ze zich niet had gehouden aan de regelgeving van Instagram en daardoor was geblokkeerd.

Inmiddels is het account van Wanja weer actief, en kan ze het weer gebruiken. Maar de actie laat haar niet onberoerd, laat ze weten aan Metro UK. Het blijft gek dat er tegen dit soort obscene acties tot nu toe weinig in te brengen valt op Instagram.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Instagram blokkeert vrouw om vunzige foto’s stalker
Sluiten