Alice Boothby
Alice Boothby Lifestyle 13 dec 2016

DIY: Zo maak je zelf lippenstift met waskrijtjes

Wist je dat je ook heel makkelijk zelf lippenstift kunt maken in alle kleuren van de regenboog? Het leukste is: je hebt slechts twee ingrediënten nodig.

Namelijk kokosolie en waskrijtjes. Inderdaad, die goedkope krijtjes waar jij vroeger ongetwijfeld menig kleurboek mee volkalkte. Waskrijtjes kun je veilig gebruiken op je lippen: ze bestaan uit paraffinewas en kleurpigmenten. Kokosolie houdt je lippen soepel en gehydrateerd.

Nodig:
Kokosolie
Een magnetron bestendig bakje
Waskrijtjes
Een lepel
Leeg afsluitbaar doosje (om je lippenstift in te bewaren)

Hoe het werkt: doe één theelepel kokosolie in een magnetron bestendig bakje. Verwarm het een minuut in de magnetron, totdat de olie gesmolten is. Breek één waskrijt in stukjes en doe dit in het kommetje met de kokosolie. Roer het goed door zodat het krijt oplost. Giet je mengsel vervolgens in een leeg bakje en laat uitharden. Klaar!

Pro-tip

Wil je meer glans? Voeg dan meer olie toe. Meer kleur, minder gloss? Gebruik dan minder dan een theelepel kokosolie. Zit je perfecte kleur niet tussen de waskrijtjes? Meng verschillende kleuren door elkaar.

2-Ingredient Crayon Lipstick

2-Ingredient Crayon Lipstick 🖍Get the how-to here: bzfd.it/2gK4eJ8

Gepostet von Nifty am Montag, 12. Dezember 2016

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
DIY: Zo maak je zelf lippenstift met waskrijtjes
Sluiten