Daisy Heyer
Daisy Heyer | LinkedIn Lifestyle 7 dec 2016 / 11:22 uur

Afrikaans model kopieert blanke modellen voor blog

Op het gebied van donkere modellen is er al veel gaande in de mode-industrie, maar als je de blog van Deddeh Howard leest, lijkt er nog een lange weg te gaan als het gaat om diversiteit.

Howard, die oorspronkelijk uit Liberia komt, maar tegenwoordig in Los Angeles leeft, had geen makkelijke start toen ze besloot om model te worden en wilde doorbreken in de business. Verschillende bureau’s weigerden het model, vaak met de boodschap ‘dat ze al genoeg donkere modellen in hun bestand hadden.’

Om aandacht te vragen voor het feit dat er nodig eens wat meer diversiteit in de mode-industrie moet komen en de roep om meer donkere modellen in grote campagnes, besloot Howard om enkele iconische modecampagnes met modellen als Giselle Bundchen, Gigi Hadid en Kate Moss na te maken, maar dan met haarzelf in de hoofdrol. Iets wat haar absoluut goed af gaat.

Howard creëerde een blog met de foto’s, waarop ze vertelt wat haar dwars zit. „Iets wat mij altijd irriteert is dat je bijna nooit een donker model op grote billboards en in advertenties ziet. Toen ik jong was vroeg ik mij al af waarom grote merken als Gucci, Chanel, Louis Vuitton, Guess en een heleboel meer merken eigenlijk nauwelijks donkere modellen gebruikten? En als ze het al doen, zijn het slechts enkele donkere modellen die de dienst uitmaken. En die groep lijkt al een hele tijd uit dezelfde modellen te bestaan.”

Victoria’s Secret

Voor iedere foto op haar website geplaatst werd poseerde Howard op exact dezelfde manier als het originele model en werd dezelfde make-up, kleding en zelfs dezelfde fotostijl gebruikt. Het model noemt ook het optreden van donkere modellen in de Victoria’s Secret Fashion show, die deze week in Amerika werd uitgezonden. „Gisteren tijdens de Victoria’s Secret show zag je hetzelfde patroon als tijdens New York Fashion Week of ieder ander beroemd fashion event: donkere meiden zijn bijna niet zichtbaar."

„Hier en daar duikt er eentje op, maar het voelt altijd alsof het iets is waar pas op het laatste moment aan gedacht is. We leven in een multiculturele samenleving, waarin er deze dagen ontzettend veel interraciale koppels halfbloedbaby’s krijgen. Waarom kunnen grote merken die diversiteit niet meer omarmen en ons allemaal meer zichtbaarheid geven?"

Als voorbeeld om wel op goede manier om diversiteit te showen, noemt Howard Jasmine Tookes, die tijdens de Victoria’s Secret show het pronkstuk van de collectie showde. „Zien dat Jasmine Tookes de duurste beha uit de collectie droeg tijdens de Victoria’s Secret Fashion Show was ontzettend inspirerend. We hebben meer van dat soort momenten nodig."

Jasmine Tookes tijdens de Victoria's Secret Fashion Show. / Getty Images
Jasmine Tookes tijdens de Victoria's Secret Fashion Show. / Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Afrikaans model kopieert blanke modellen voor blog
Sluiten