Floor Gijsbertse
Floor Gijsbertse Lifestyle 20 dec 2016
Leestijd: 2 minuten

5 redenen waarom je nooit met make-up moet slapen

Ben je blij als je hoofd ‘s avonds überhaupt je kussen raakt? Dat begrijpen we maar al te goed. Maar misschien haalt het onderstaande lijstje je over om vanaf nu trouw je gezicht te reinigen. Want omdat je make-up zegt dat het 24 uur houdt, betekent het niet dat je het ook zolang moet dragen.

Op de meest hectische dagen stel je prioriteiten: overleven en je werk (en to-dolijst) afkrijgen. Maar als je last hebt van stress en vermoeid bent schiet het er vast weleens bij in om je make-up er ‘s avonds af te halen. Gedurende een dag trekt je make-up niet alleen in je huid, je huid trekt nog meer zaken aan dan alleen de dingen die jij er in de ochtend op doet. Denk aan stof, vuil, dode huidcellen en oliën.

1. Droge huid

Hydrateren is key als het aankomt op het beschermen van je huid tegen droogte. Maar naarmate het avond wordt, neemt het ritme van de natuurlijke hydratatie van je huid af. Als er make-up, vuil of dode huidcellen op je gezicht zitten – en je reinigt je gezicht niet, vraag je om een droge huid. En wanneer je huid eenmaal te droog is, dan kun je dat niet redden door plotseling fanatiek met een moisturizer in de weer te gaan.

2. Grauwe huid

Je huid wordt grauw en dof als je een ophoping krijgt van dode huidcellen. Daarom is het zaak dat je je huid goed reinigt en wast. Dan zie je er niet alleen stralender uit – het zorgt er ook voor dat je voorkomt dat de dode huidcellen zich verder kunnen gaan ophopen.

3. Infecties en strontjes

Je huid en ogen kunnen flink lijden, wanneer je je ogen niet reinigt voor het slapen gaan. Want vooral de huid rondom je ogen is zeer gevoelig voor invloeden van buitenaf. Niet reinigen van je gezicht kan ervoor zorgen dat je poriën rondom je ogen blokkeren, en je huid zijn afvalstoffen niet via de natuurlijke weg kwijt kan. Het gevolg kan zijn dat je ontstoken ogen krijgt, of een strontje (zo’n rood balletje rond je ogen).

4. Droge, schrale lippen

De huid van je lippen is supergevoelig. Alle ingrediënten in make-up kunnen leiden tot infecties als de gevoelige huid er lange tijd achtereenvolgend aan blootgesteld wordt. Vergeet daarom tijdens het reinigen van je gezicht vooral niet om ook je lippen zacht te reinigen.

5. Ontstekingen

Het grootste orgaan van ons lichaam – de huid – kan zichzelf reguleren. Maar wanneer make-up ervoor zorgt dat de huid wordt geblokkeerd, kan de huid op den duur niet meer helpen om gezond te blijven. Wanneer de natuurlijke vetten (lipiden) in onze huid beschadigd zijn, kan het geen barrière meer vormen tegen invloeden van buitenaf. Het gevolg? Een rode huid, jeuk, huidschilfers of een mix van al deze zaken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
5 redenen waarom je nooit met make-up moet slapen
Sluiten