Elselotte Smink
Elselotte Smink Lifestyle 11 nov 2016 / 16:49 uur

Zó maak je jouw interieur klaar voor de winter

Nieuw seizoen, nieuw interieur. Wat zijn de trends als het gaat om de inrichting van je huis? En hoe pas je die zonder veel moeite toe?

Metro Lifestyle vroeg interieur- en decoratiestylist José Evers van JOOS om advies.

Warme kleuren

„Afgelopen zomer zagen we veel olijfgroen: op muren, banken en in accessoires. Deze kleur is nog steeds ‘in’, maar warme tinten passen beter bij dit seizoen”, vertelt José. „Voorbeelden hiervan zijn mosterdgeel, burgundy (een dieprode kleur) en mosgroen.”

De interieurstylist legt ons uit dat deze kleuren mooi zijn in combinatie met antraciet en metaal, omdat deze juist wat rustiger zijn. „Zo kun je het mooi afwisselen en hoef je geen compleet nieuw interieur aan te schaffen”, lacht José. „Ook cognac is helemaal terug: we zien dit seizoen veel banken met leren bekleding in die kleur.”

View this post on Instagram

Meet our customer Rachel, from Surrey. When she and her husband Luke moved in two and a half years ago, they knew it was going to be a real project. They've redone most of the house, including pulling up old carpet to reveal the original 60s parquet floor. Rachel says: "We're very keen to celebrate the '60s style of the property and make the most of the original features – airy, open-plan downstairs space, huge windows, a statement staircase and mahogany parquet floor. To complement this we've gone with a neutral, contemporary grey colour scheme with pops of colour such as our yellow wallpaper and mid-century style Kubrick armchair from MADE." Thanks for letting us explore your home, Rachel. To see more of our customers' homes, go to MADE.COM/Unboxed. #madedotcom #instahome #yellowarmchair #kubrickchair #60shome

A post shared by MADE.COM (@madedotcom) on

Accessoires en stoffen

Met accessoires zoals kleden, vazen en kaarsen kun je heel snel een verandering aanbrengen in je huiskamer. „Je kunt als je iets nieuws wil aanschaffen, kiezen voor items met een luxe afwerking: zoals goud, koper en zilver. Deze geven meteen meer sfeer. Het ziet er winters en gezellig uit.”

„Fluweel, mohair en grof gebreide stoffen zijn heel erg in dit seizoen. Ik zie dat veel voorbijkomen in kussens en plaids.” Een kale vloer kan je volgens de decoratiestylist bovendien makkelijk opvrolijken met een vloerkleed. „Bijvoorbeeld met een patchwork-patroon! Daar zitten verschillende kleuren in, die je dan weer kunt afstemmen met de kleur van je muur of bank. Zo vormt je kamer één geheel.”

Foto: JOOS

Kijken naar licht

Omdat er minder daglicht in je kamer zal vallen, tipt José van JOOS ons om even goed naar je verlichting te kijken. „Dit hoeft niet alleen maar functioneel te zijn. Door een extra lampje toe te voegen, krijg je al meteen een heel ander effect. En vergeet de kaarsen niet. Die voegen meteen sfeer toe aan je kamer.”

En hoe zit het met de cactus, die vorig seizoen op elk woonblog te vinden was? „Ik ben zelf eigenlijk niet zo’n fan van cactussen, omdat ze er een beetje kaal uitzien. Wie een makkelijke plant in huis wil hebben, kan ook kiezen voor wat vetplantjes in de vensterbank!”

View this post on Instagram

We now sell quality frames, so you can hang your treasured art and favourite prints. Mix and match the frames to get the gallery wall look from our shoot. #madedotcom #instahome #gallerywall #artprints #artist

A post shared by MADE.COM (@madedotcom) on

Voor welke trend ga jij in je huis?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zó maak je jouw interieur klaar voor de winter
Sluiten