Floor Gijsbertse
Floor Gijsbertse Lifestyle 29 nov 2016

Vrouw wil van geamputeerde teen ketting maken

Normaliter wanneer we iets laten verwijderen in het ziekenhuis, zoals amandelen of een verstandskies, zien we de overblijfselen liever zo snel mogelijk verdwijnen. Maar een Tumblr-gebruikster besloot haar geamputeerde teen een waardevolle laatste rustplaats te geven: om haar nek.

Vreemd verzoek

De social media site Tumblr, is dé site waar je mooie plaatjes, gedichten, kunstwerken en zulks kunt delen. Maar het is ook een broedplaats voor het wat gekkere soort foto’s. Zo blijkt uit de actie van Tumblr-gebruikster The Royal Oiler. Haley (haar echte naam) heeft recent haar geamputeerde teen naar een andere Tumblr-gebruikster opgestuurd met het verzoek of ze er een mooi sieraad van wilde maken. De teen kwam terecht bij sieradenontwerpster en tevens Tumblr-gebruikster Lana (Tumblr-naam: Cummy-Eyelids). Nu zou een normaal mens wellicht een week lang geen vlees kunnen eten of om psychische hulp gevraagd hebben, maar Lana nam dit vreemde verzoek wonderbaarlijk genoeg erg professioneel op.

Foto: Tumblr/Cummy-Eyelids

Liefdevolle reactie

Zo plaatste ze een foto van haar speciale post en schreef er een hartverwarmend berichtje bij. „Een paar dagen geleden ontving ik een heel speciaal pakketje. Het bevatte een geamputeerde teen, die toebehoort aan de lieve royallyoily. Dit is dus een teen van haar voet en ik heb het in een nieuw potje gestopt en ga er een mooi bedeltje van maken. Dit project betekent zoveel voor mij, meer dan elk sieraden project dat ik tot nu toe heb gedaan, inclusief verlovingsringen. Ik ben heel dankbaar voor haar vertrouwen in mijn kunnen en ben heel erg enthousiast om met dit project aan de slag te gaan!"

„Tranen in mijn ogen"

En al snel wist ook de eigenaresse van de teen, Haley, het berichtje te vinden. „De tranen staan in mijn ogen door je berichtje. Ik ben zo dankbaar en benieuwd! Ik vertrouw niet alleen in je artistieke expertise, maar het voelt ook alsof mijn teen niet in betere handen kon zijn dan bij jou. Ik weet dat je mijn kleine teentje respecteert. Ik respecteer dit onwijs!" Nooit gedacht dat een geamputeerde teen zoveel los kon maken? Wel, dan heb je het mis. Want het berichtje en de bijbehorende foto hebben inmiddels al ruim 30.000 Tumblr-fans gekweekt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Vrouw wil van geamputeerde teen ketting maken
Sluiten