Elselotte Smink
Elselotte Smink Lifestyle 11 nov 2016 / 11:26 uur

Verlovingsring met diamanten niet meer zo populair

Als je een verlovingsring ziet in films en series, is die vaak voorzien van een grote fonkelende diamant. Maar deze klassieke ring raakt langzaam uit de gratie bij stellen.

Marilyn Monroe mocht dan zingen dat diamanten de beste vriend zijn van een vrouw, daar denkt de nieuwe generatie héél anders over!

Minder geld

De verandering in ringenland is onder andere te verklaren door het krimpende budget van de millennials. Er is minder geld te besteden en de geliefden geven het geld liever uit aan andere zaken dan een diamanten ring.

Volgens cijfers van Bloomberg kiezen de stellen in de leeftijdscategorie van 18 tot 35 jaar liever voor een ring die minder standaard is. Zo zijn gekleurde stenen en vintage parels geliefd bij huwelijksaanzoeken.

„We zien veel stellen die iets willen hebben wat niemand heeft”, vertelt juwelier Casey Sullivan aan Bloomberg. „Ze zoeken een ring waarmee ze zich kunnen identificeren.”

Anders winkelen

Ook de manier waarop de verlovingsring wordt uitgezocht is veranderd. In de afgelopen vijf jaar is het aantal ringen dat verkocht werd op eBay met 58 procent gestegen. Ook de (vaak handgemaakte) ringen van Etsy zijn erg populair geworden.

https://www.instagram.com/p/BMZrAkCAbGE/

Wat voor ring heeft jouw voorkeur?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Verlovingsring met diamanten niet meer zo populair
Sluiten